GUG prosinec – Vánoce edition

GUG prosinec – Vánoce edition
2020-12-01T19:30:18+02:00
• 1. 12. 2020

GUG.cz – jsme komunita lidí (dobrovolníků) se zájmem o nejnovější technologie. Jsme učitelé, podnikatelé, vývojáři, maminkatelky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, přednášky, workshopy a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích.

unnamed 1600x609x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Pod taktovkou MŠMT a Google se 19. 11. uskutečnila online konference zaměřěná na online výuku. Kromě ministra školství, Roberta Plagy a šéfky českého Google, Taťány le Moigne na akci vystoupili i početní GUGeři a GEGři. Matěj Krček prezentoval o online výuce z pohledu studenta; Pavel Hodál a Štěpánka Baierlová sdíleli tipy a triky, co používat při online výuce z pohledu pedagogů. O své zkušenosti se podělili také Radek Jansa a Karel Moric. Všechno je k vidění zde. / Máme za sebou další G Suite Day opět na téma #EDU a stovky minut obsahu pro učitele. Videa z akce jsou na GUG YouTube kanálu a bylo skvělé vidět 766 z vás online přímo na akci. / Spustili jsme pilotní spolupráci s TechSoup, organizací, která pomáhá rozvíjet neziskovky tím, že jim zpřístupní třeba software zdarma nebo s výraznou slevou. Mrkněte tady na detaily.

NEJBLIŽŠÍ AKCE

Rebuild and Recover z – GBG Prague

Online meetup Rebuild & Recover je už 2.12.2020! Sejdeme se online 17:00 – 18:30. Registrujte se zde a pojďte společně probourat digitální ledy, naučit proč je užitečné dizajnové myšlení, zjistit nejnovější vychytávky pro online hovory a mnohem víc!

G Suite Day #EDU

Do třetice všeho dobrého! Chystáme pro vás třetí běh G Suite Day #EDU! 8.12. se opět uvidíme online. Mikuláš nám nadělí spoustu zajímavých témat, těšit se můžete na 4 hodiny nabité tím nej z oblasti technologií a školství. U toho nesmíte chybět! Detaily a registrace zde.

Live Talk – GUG.tv

V prosinci se na vás Eliška, Danny, Jirka a jejich hosté těší 9.12. a 23.12. na GUG.cz YouTube kanálu. Podívejte se na listopadový archiv s Michalem Šrajerem, který ví, jak být šťastný v práci a byl i vůbec prvním hostem GUG.tv ever. Bára Drbohlavová se rozpovídala o pivu, eventech, gramatice a růžových slonech.

TIPY A TRIKY

Chcete si postavit chatbota? Martin Krček vám za 59 minut prozradí, jak na to (přihlášení pomocí Gmail účtu). / No a „Krček v akci“ ještě jednou. Tentokrát opět Matěj ve spolupráci Dominikem Šimoníkem. Kluci v rámci hackathonu na IKEMu vytvořili aplikaci na sledování braní léků a komunikaci pacienta s doktorem. / Tajemství Spotify kódu odhaleno. / Úložiště Google fotek už nebude neomezené. / Zvedni v Google Meetu. Přichází další novinka, a to tzv. „zvedání tlapky“ neboli přihlášení se o slovo v rámci probíhajícího videohovoru. Na detaily dostupnosti této funkce se mrkněte tady.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat