Dotekomanie.cz

Google Fotky Memories nově také jako tapeta na displej

Google Fotky

Zdroj: Google.com

V září minulého roku jsme se dočkali určité verze Stories v aplikaci Google Fotky, ale zde jde o automaticky generovaný obsah založený na vašich fotografií. Vše je vybráno algoritmem a nabízeno jako vzpomínka. Ostatně funkce se jmenuje Memories. Nyní Google našel další využití pro tento obsah, než ho jen mít v samotné aplikaci.

Google Fotky a tapety

Android nabízí nejrůznější možnosti v rámci uzpůsobení, kam spadají i nejrůznější tapety. Nastavení si vlastního snímku na pozadí obrazovky je k dispozici velmi dlouho, v podstatě od začátku, ale nově se nyní přidává aplikace Google Fotky. Konkrétně potřebujete verzi 5.22, abyste měli novou funkci k dispozici.

S novou verzí Google Fotek budete moci nastavit živou tapetu postavenou právě na funkci Memories. Nová možnost se nachází přímo v nastavení tapet u všeho smartphonu, kde v sekci živé tapety bude nová možnost pod názvem Memories.

Zdroj: xda-developers.com

Po kliknutí se vám ukáže první snímek vybraný algoritmem aplikace. Zde již budete moci nastavit novou tapetu, kde se budou střídat vaše snímky, případně můžete otevřít aplikaci Google Fotky. Bohužel zde není jakákoliv další možnost nebo nastavení snímků.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Exit mobile version