Oppo oficiálně: AR brýle už příští rok

Oppo oficiálně: AR brýle už příští rok
2020-11-18T11:30:10+02:00
• 18. 11. 2020

Zdroj: TheNextWeb

Společnost Oppo v minulosti představila hned několik velmi zajímavých konceptů, které by se mohly v budoucnu prodávat široké veřejnosti. Tak trochu svými koncepty společnosti ukazují, jak si případnou budoucnost představují. Bohužel ne všechny projekty jsou dotaženy do konce – často kvůli náročné finanční investici do výzkumu technologie. Oppo ale i přesto rádo představuje své myšlenkové pochody a tentokrát s námi sdílí brýle pro rozšířenou realitu. 

Oppo X 2021 je první mobil s rolovatelným displejem

Oppo chce být na trhu co nejdříve

Na konferenci Oppo Inno Day čínská technologická firma uvedla své AR brýle, které dorazí už příští rok. Zařízení bude mít senzory ToF (Time-of-Flight) pro měření vzdálenosti a bude používat algoritmy simultánní lokalizace a mapování (SLAM) k měření oblasti kolem osoby, která je nosí.

Oppo

Zdroj: TheNextWeb

Zajímavé je tvrzení výrobce, který uvedl, že brýle umožní poskytnout takovou uživatelskou zkušenost z videa, jako kdybyste videa sledovali na 90metrové obrazovce. Navíc, pokud je připojíte k telefonu Oppo Find X2 pomocí USB-C kabelu, získáte lepší výkon a dotykové ovládání. V tuto chvíli ale není jasné, co vše brýle zvládnou bez rozšíření v podobě smartphonu. 

Oppo tvrdí, že jeho technologie mapuje 21 bodů na vašich rukou, takže můžete „komunikovat“ s virtuálními objekty a tlačítky. Začátkem letošního roku analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že Apple by mohl své AR brýle vydat už v roce 2022. Není tedy žádným překvapení, že Oppo a další výrobci chtějí svůj technologický vývoj urychlit a být na trhu mezi prvními. 

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat