Dotekomanie.cz

Google Plex je odpovědí na Apple Card

google plex 1552x825x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dnes jsme se dočkali představení nové verze Google Pay, která nabízí větší možnosti, ale zároveň je omezena jen na USA. Dlouhou dobu se mluvilo o tom, že i Google vstoupí na trh s digitálními účty, což se dnes stalo, ale trochu jiným způsobem, než je běžné. Nová služba se jmenuje Google Plex.

Google Pay se mění, nová verze jen pro vyvolené

Plex v Google Pay

Při prvním pohledu by se dalo jednoduše definovat službu Google Plex jako konkurenci pro Apple Card, ale není to tak jednoduché. Zatímco Apple spolupracuje jen s jedním partnerem Goldman Sachs, tak v případě Google jde rovnou o několik bankovních institucí, přičemž si budou uživatelé moci vybrat mezi jednotlivými verzemi. Vše ale spojuje několik parametrů. Například zde nejsou jakékoliv poplatky ani podmínky navíc.

Zdroj: Google

Google Plex je ve svém základu jako každá jiná podobná digitální služba, tedy digitální účet. Můžete si na Plex vložit peníze, spořit, posílat je na jiné účty a tak podobně. Součástí bude navíc debetní karta, a to i ve fyzické podobě.

Zdroj: droid-life.com

Tato služba bude dostupná z nové aplikace Google Pay a bude dostupná v příštím roce, ale samozřejmě jen v USA. Google tedy má konkurenci pro Apple Card, ale je zde podstatný rozdíl. Apple Card můžete mít jen na Apple zařízeních, zatímco Google Plex je společně s novou verzí Google Pay dostupná na Androidu i na iOS, byť placení přes NFC na iPhonu nebude možné.

Zdroje: droid-life.com, androidcentral.com

Exit mobile version