Spotify začíná zvyšovat ceny na některých trzích

Spotify začíná zvyšovat ceny na některých trzích
2020-10-30T09:30:54+02:00
• 30. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Pokud jde o hudební streamovací služby, tak číslem jedna je jednoznačně Spotify. Dalo by se říci, že udává tempo a ostatní hráči investují nemalé prostředky, aby překonali tuto společnost. Spotify má celkově 320 milionů aktivních uživatelů, přičemž z toho 144 milionů platí za tuto službu. Za poslední čtvrtletí se podařilo například získat dalších 6 milionů. Zřejmě ale přišel čas na zvýšení cen, jak je nějakou dobu naznačováno.

Vyšší ceny za Spotify?

Zatím se netřeba obávat, že by společnost jednoduše navýšila ceny v globálním měřítku. K tomuto kroku přistupuje velmi opatrně. Nejedná se o rychlé rozhodnutí. Již nějakou dobu se ze společnosti ozývá, že zřejmě dojde na úpravu cen. Pravděpodobně nastal vhodný čas a na některých trzích dojde na zvýšení, případně již došlo.

Daniel Ek, CEO společnosti Spotify, v jednom rozhovorů naznačil, proč dojde na úpravu cen. Samozřejmě jsou na jedné straně provozní náklady, investice a také na celou situaci mají vliv akcionáři. Spotify se zaměří na zvýšení cen na trzích, kde služba nabízí širší obsah, kam se započítává podcasty. Například v USA má firma exkluzivní smlouvy s významnými osobnostmi. Například Michelle Obamová, manželka bývalého prezidenta USA, má svou vlastní show.

spotify logo 1200x630x

zdroj: spotify.com

V nabídce Spotify najdeme 58 exkluzivních podcastových show v 16 zemích. Právě zde bude docházet na navýšení ceny, ale není to jediný důvod. Daniel Ek uvedl, že cena půjde nahoru hlavně tam, kde se bude největší pravděpodobnost kladnějšího přijetí.

Například v Austrálii se změnila cena u rodinného plánu ze 17,99 na 18,99 australských dolarů (cca o 16,50 Kč). Skandinávské země mají navýšení o 13 %, taktéž u verze pro rodiny. Podobná změna se odehraje také v zemích jako Belgie, Švýcarsko, Bolívie, Peru, Ekvádor a Kolumbie. Spotify zatím nezveřejnilo podrobnější plány a není tak jasné, kde se ještě bude upravovat cena směrem nahoru. Dá se ale konstatovat, že se změny dotknou předplatného pro více osob. Pro jednotlivce asi bude cena stále stejná.

Zdroje: techcrunch.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Naštěstí existuje spoustu pirátských verzí které vám poskytnou všechny funkce prémiového účtu zcela zdarma. A to včetně stažení do zařízení.

Erik Bezeréti

30. 10. 2020, 15:04

No, asi bych se tu moc nechlubil tím, že někde něco kradu. Já si Spotify premium platím a nemyslím si, že cena 4 piv by byla pro naprostou většinu lidí likvidační.

Aleš Příhoda

31. 10. 2020, 2:58

Socko.. tfuj..

Honza Miksa

1. 11. 2020, 0:08

Na tabletu ma tyto funkce i legalni Spotify Free z Google Play. Tak jake kradeni?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat