Samsung SmartThings Find – nová služba, která pomůže lokalizovat zařízení Galaxy

Samsung SmartThings Find – nová služba, která pomůže lokalizovat zařízení Galaxy
2020-10-30T18:00:03+02:00
• 30. 10. 2020

Zdroj: Tisková zpráva

2

Společnost Samsung představila novou službu, která vám umožní rychle a snadno lokalizovat vaše zařízení řady Galaxy. Nová služba nese název Samsung SmartThings Find a již si ji předobjednalo 6 milionů lidí v Koreji, Velké Británii a USA. Nyní však Samsung chystá expanzi této funkce do celého světa pro zařízení s operačním systémem Android 8 nebo novějším. Systém SmartThings Find využívá k vyhledávání chytrých telefonů, tabletů, chytrých hodinek či sluchátek Galaxy technologie Bluetooth Low Energy (BLE) a ultra-wideband (UWB).

Najděte své Galaxy zařízení

Zapadl vám váš Galaxy Note 20 Ultra za gauč? Vypadly vám Galaxy Buds Live mezi polštáře? Nebo jste jen své Galaxy Watch 3 schovali tak dobře, že už nevíte kam? Stačí si tedy jen stáhnout aplikaci SmartThings zaregistrovat se a pak už snadno najdete své zařízení Galaxy, od chytrých telefonů přes tablety a hodinky až po sluchátka, klidně i každé zvlášť.

„Díky využití nejnovějších technologií Bluetooth LE a UWB zbavuje služba SmartThings Find uživatele stresu při hledání ztracených přístrojů Galaxy, Nalezení přístrojů pomáhá zvuková signalizace, ale také mapy, a dokonce rozšířená realita neboli AR. Systém SmartThings Find je jednoduché vizuální řešení, díky němuž uživatelé svá zařízení najdou během pár vteřin. Přitom se jedná pouze o jeden z mnoha příkladů, jak technologie UWB vylepší mobilní zážitky uživatelů po celém světě.“ říká Jaeyeon Jung, viceprezident a vedoucí týmu pro vývoj SmartThings v divizi mobilních komunikací Samsung Electronics

1 SamrtThings Find Promotion card 2000x1333x 2 SamrtThings Find Service card 2000x1333x 3 SamrtThings Find Map 2000x1333x 4 SamrtThings Find List 2000x1333x 5 SmartThings Find AR finding 2000x1333x

Zdroj: Tisková zpráva

Najde i zařízení v offline režimu

Díky službě SmartThings Find lze snadno najít ztracené zařízení, i když je v offline režimu. Uživatelé totiž mohou využít svůj telefon nebo tablet Galaxy k tomu, aby tyto přístroje pomohly lokalizovat ztracená zařízení jiných lidí. Když se přístroj nachází v offline režimu 30 minut, vyšle pomocí Bluetooth LE signál, který dokáže zachytit libovolný telefon nebo tablet v blízkosti.

Pokud v aplikaci SmartThings označíte své zařízení za ztracené, mohou ho tyto přístroje jiných majitelů lokalizovat zaslat jeho polohu na server služby, která vám o tom pošle upozornění. Veškerá data používaná v systému jsou šifrovaná a bezpečně chráněná, takže se o poloze zařízení nedozví nikdo jiný, než jeho majitel.

Zjistěte také přesnou polohu zařízení

Díky jasnému určení polohy v mapě a možnosti své zařízení prozvonit se stává hledání ztraceného zařízení ještě snažší. Při ztrátě svého přístroje stačí spustit aplikaci SmartThings Find a vybrat zařízení, které chcete lokalizovat a následně se vám ba displeji ukáže poloha zařízení na mapě.

Když budete dostatečně blízko, můžete ho prozvonit, nebo využít funkci Search Nearby, která využívá technologii rozšířené reality. Na displeji se v takovém případě objeví barevná grafika a sytost odstínů roste, když se ke ztracenému zařízení blížíte. 

Služba SmartThings Find je již nyní dostupná na všech trzích prostřednictvím aktualizace aplikace SmartThings pro telefony a tablety Galaxy s operačním systémem Android 8 či novějším.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Václav Mynařík

1. 11. 2020, 12:16

Taky mám už dávno

Tak celkem nevím v čem je služba nová, protože tohle mám od začátku koupě desítky. Přímo v telefonu. A telefon je kupován zde. ČR.. Jen tak pro zajímavost..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat