Dotekomanie.cz

Huawei představil Nova 7 SE 5G Youth

Screenshot 10 1786x890x

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei začíná pociťovat čím dál více dopady sankcí ze strany USA, byť je zde určitá naděje na obnovení dodávek součástek. V poslední době můžeme pozorovat, že se objevuje méně nových smartphonů, aspoň v porovnání s dřívější dobou. Brzy by mělo dojít na představení nové série Mate, ale mezitím jsme se dočkali skoro nového smartphonu Huawei Nova 7 SE 5G Youth.

Nova 7 SE 5G Youth

Už jen samotný název začíná vypadat dosti komicky. Možná by bylo na čase, aby se firmy zamyslely nad tím, jak pojmenovávat novinky. V tomto případě se ale není čemu divit, když Nova 7 SE 5G Youth je v podstatě jen upravená varianta modelu Nova 7 SE 5G z dubna tohoto roku.

Jediný rozdíl mezi Nova 7 SE 5G Youth a Nova 7 SE 5G je v procesoru. Původní model disponuje Kirinem 820, novinka přichází naopak s Dimensity 800U od společnosti Huawei. K tomuto kroku byla společnost donucena zřejmě kvůli nedostupnosti vlastních procesorů pro všechny své smartphony.

Zdroj: gsmarena.com

Ve zbytku specifikací se nic nezměnilo. Displej je identický stejně jako design. I fotografická výbava nabízí stejnou sestavu. K dispozici bude jen verze s 8GB operační pamětí a 128GB úložištěm. Baterie stále nabízí 4000 mAh s podporou 40W nabíjení.

Specifikace

Huawei Nova 7 SE 5G Youth přijde v Číně na 2299 juanů, což je v přepočtu přibližně necelých 8 000 Kč. Nepřepokládáme, že by se tato novinka dostala v dohledné době do Evropy, ale vše bude záležet na dostupnosti součástek.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version