Apple Watch SE z pohledu ženy – jde jen o designový prvek? recenze

Apple Watch SE z pohledu ženy – jde jen o designový prvek? [recenze]
2020-10-28T11:30:09+02:00
• 28. 10. 2020

Zdroj: Doteomanie.cz

Apple tento podzim přichází s novou verzí svých hodinek, které dělají chytrou módu dostupnější. Nový model je ze všech předchozích cenově nejpříznivější a nabízí balíček efektivních a užitečných funkcí za odpovídající cenu. Pro lovce nejnovějších funkcionalit a “full packet” to pravděpodobně nebude tou nejlákavější volbou, ale nováčky v oblasti moderních technologií jistě potěší. Dnes si společně zblízka prohlédneme dámskou verzi Apple Watch SE a jejich uplatnění v každodenním životě ženy.

Apple Watch SE: Ráno

Během procesu vstávání mě nepřipravenou nezastihne zářící displej hodinek a zákeřné oslnění mi neznepříjemní první ranní chvilky, protože obrazovka se probudí až lehkým zvednutím zápěstí. Někteří permanentně zapnutý displej ocení, mně přináší pocit, že musím být pořád ve střehu, protože mi hodinky hlásí upozornění. Ztmavená obrazovka mě neuvádí do pohotovostního stavu a užívám si poslední chvíle ranního klidu před nabitým dnem.

Apple Watch SE Apple Watch SE

Zdroj: Dotekomanie.cz

Mám na vědomí, že baterie vydrží necelý den, proto si hodinky večer nikdy nezapomínám nabít, společně s telefonem. Po probuzení mě proto nečeká nemilé překvapení v podobě vybité baterie.

IMG 6801 3024x4032x IMG 6800 3024x4032x IMG 6799 3024x4032x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple Watch SE přicházejí ve stříbrné, zlaté a vesmírně šedé barvě v hliníkové povrchové úpravě, bez dalších barevných možností, jako mají jiné série, ale vzhled mohu dotáhnout širokým výběrem vyměnitelných pásků. Vybírat mohu z nepřeberných barevných možností a tří materiálů – elegantní kov, hebký silikon a sportovní nylon. Vůči silikonovým páskům jsem zpočátku byla předpojatá, ale mile mě překvapil více než příjemný povrch a jejich nošení hodnotím jako velmi pohodlné.

Tři základní barvy hodinek poskytují stabilní kombinovatelné spektrum barev, tudíž se hodí naprosto ke všemu, proto se při výběru oblečení nemusím pozastavovat nad tím, zda barva hodinek z outfitu nevyčnívá. Co se týká ciferníků, troufám si říct, že z širokého výběru barev i animací si vybere opravdu každý.

Apple Watch SE: Dopoledne

K životu ženy neodmyslitelně patří i menstruační cyklus, který ho více či méně ovlivňuje. Pozorování délky svého cyklu se během života pravděpodobně nevyhne žádná, ať už se jedná o pohodlí, zdraví či plánování potomka. Nejnovější aktualizace umožňuje aplikaci Zdraví pro sledování období poskytovat cyklická data a volitelná připomenutí pro období i plodnost. Lepší porozumění vlastnímu menstruačnímu cyklu přináší do našeho života ulehčení a nezávislost.

Apple Watch SE Apple Watch SE Apple Watch SE

Zdroj: Dotekomanie.cz

S novou aktualizací už nemusím používat nepřehlednou aplikaci s otravnými notifikacemi, které se mě snaží zlákat k prémiovému členství prozrazením nadstandardního výkladu zdraví mé YONI.

Odpoledne

Během rodinných túr kromě měření sportovních aktivit uvítám i nově zabudovaný výškoměr, který poskytuje informace o nadmořské výšce v reálném čase, takže mohu sledovat výšku kopců, které jsme společně zdolali. Když mluvíme o rodinných aktivitách, využití nejlevnější, však efektivní SE verze hodinek si umím představit zejména ve spojení s dětmi. Zde je však třeba říci, že pro zdárné naplnění této vize je nejprve třeba mít aktivovanou eSIM, ta ale bohužel stále není v České republice k dispozici. S ní by se mohl částečně či zcela vyřešit problém závislostí dětí na moderních technologiích. Pokud ještě nejste připraveni pořídit dítěti smartphone, nebo chcete omezit dětské působení na něm, ale zároveň potřebujete mít o svém potomku přehled, když si hraje bez vašeho dohledu, nabízí budoucí vize fungování Apple Watch hned několik řešení.

IMG 5718 4032x3024x IMG 5717 4032x3024x IMG 5712 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Díky sledování GPS víte, kde vaše dítě je. V režimu School Time můžete upravit kontakty, se kterými může komunikovat, nebo omezit používání během určitých hodin. Pomocí časového omezení a malého displeje bude dítě méně inklinovat k pokušení trávení času u sociálních médií, procházení webu či hraní her. U hodinek rovněž hrozí menší riziko ztráty nebo odcizení, jako u mobilního telefonu. Hodinky rovněž monitorují zdravotní stav nositele, a pokud ten tvrdě spadl a po určitou dobu zůstává nehybný, hodinky automaticky kontaktují pohotovostní služby a pošlou zprávu se souřadnicemi GPS na pohotovostní kontakty.

IMG 5715 4032x3024x IMG 5714 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud bychom mluvili o jiných rizikách, nyní lze volat místní tísňové služby téměř kdekoli na světě pouhým stisknutím a podržením bočního tlačítka. Máte tedy pro vaše dítě jistotu první pomoci při nebezpečí. Pro Českou republiku v tuto chvíli platí to samé, bohužel s tou nevýhodou, že hodinky nemohou být od telefonu příliš vzdálené. Nikdo ale neříká, že i ten nemůžete patřičně omezit.

Večer

Voděodolnou funkci ocením vždy a všude. Ať už se jedná o vodní radovánky v létě, koupání dětí, psa či nečekaný déšť, ani nejlevnější verze Apple hodinek vás nenechá na holičkách. O přínosu pro dětské nositele ani nemluvím, všichni si jistě umíme vybavit nemilé nehody, které se dětem stávají na denní bázi. Utopením hodinkám, ale už stejně jako smartphonům, dávno odzvonilo.

Regulace hluku je užitečná funkce, pokud počet upozornění o překročení limitu nepřesáhne snesitelnou míru. Ženu na mateřské dovolené by hodinky zřejmě připravily o poslední špetky rozumu, které by jí po dennodenním poslouchání dětském křiku a pláči ještě zbyly.

Oproti tomu funkce dýchání je jako zásah samotné nirvány. Nehledě na náročnosti dne mě vždy donutí se na okamžik zastavit, uklidnit se a soustředit se jen na své tělo a pravidelné dýchání. Zlepšuje celkovou efektivitu, soustřednost a psychickou pohodu.

Závěr

Apple Watch SE designově vychází ze čtvrté série, pokud jste tedy v minulých letech měli na ruce 4. sérii a novější, nic vás nezaskočí. Vše vypadá naprosto stejně a jediná odlišnost se nachází na zádech, kde je méně senzorů – chybí zde EKG a senzory pro měření okysličení krve.

Co se týká poměru ceny a kvality, hodinky zcela splňují „základní packet” a nováčky mezi uživateli jistě umí i překvapit. Za mě se jedná o spolehlivého společníka v moderním obleku za férové peníze, vhodného pro všechny věkové kategorie, kterého ocení nejedna žena.

Klady:

  • Cena
  • Konstrukční kvalita
  • Displej

Zápory:

  • Absence LTE modelu v ČR
  • Absence EKG
  • Absence měření okysličení krve

Za poskytnutí produktu děkujeme internetovému obchodu Smarty.cz. Apple Watch SE si můžete zakoupit ZDE.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Evelyn Kofroňová

Žena z Vinohrad Studentka humanitních věd • Design • Makeup • Poezie • V ruce vychlazené suché bílé a v srdci Sex ve městě

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat