Dotekomanie.cz

Aplikace Google Meet dostává nový design [aktualizováno]

google meet

Zdroj: arstechnica.com

Aktualizováno 10. 10.

V první polovině září Google oznámil, že aplikace Google Meet dostává nový vzhled. S trochu delším odstupem můžeme potvrdit, že se nová podoba dostává k uživatelům. Kromě toho jsou k dispozici i funkce na redukci zvukového šumu nebo rozmazání pozadí za osobou. Ještě po nějakou dobu bude aplikace zdarma pro všechny v plném rozsahu, ale následně budou zavedeny limity pro neplatící uživatele.

Nový design; Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 12. 9.

Google si snad začíná dělat pořádek ve svých komunikačních službách, byť je zde vidět stále nějaká redundance. Pro firemní zákazníky nabízí služby Google Chat a Meet, které vycházejí z původní služby Hangouts, která stále existuje, ale začíná pozvolná migrace. Ke konci tohoto týdne Google představil novou podobu pro Meet.

Meet v novém

Původní, respektive pro mnohé ještě aktuální verze Google Meet vypadá jako klon služby Google Duo. Hned uvítací obrazovka zobrazuje záznam z přední kamery. Po vysunutí spodní lišty se nabídnou jednotlivé schůzky. Podobnost je zde jednoznačná, ale právě to se změní.

Současný design; Zdroj: Dotekomanie.cz

Nová verze bude více orientovaná na plánování samotných video konferencí, kdy hned po spuštění uvidíte naplánované schůzky. Google se rozhodl převzít design z aplikace Gmail, která má nově integraci právě služby Google Meet.

Nový design; Zdroj: Google

Jak je vidět na obrázcích výše, po kliknutí na naplánovanou videokonferenci, otevře se ze spodní strany dialogové okno nabízející zahájení schůzky, informace o spojení a také naplánování do kalendáře. V horní části aplikace se pak nachází možnost naplánování a vytvoření setkání.

První se tato aktualizace objeví na iOS zařízení. Následně by se měla dočkat novinky i verze pro Android, ale nebyl stanoven pevný termín.

Zdroje: droid-life.com, androidpolice.com

Exit mobile version