První ukázka LG Rollable, smartphonu s rolovatelným displejem aktualizováno

První ukázka LG Rollable, smartphonu s rolovatelným displejem [aktualizováno]
2021-01-11T15:30:48+02:00
• 11. 1. 2021

Zdroj: letsgodigital.org

3

Aktualizováno 11. 1.

V těchto dnech probíhá veletrh CES, na kterém společnosti představují své produkty v rámci konzumní elektroniky. Zpravidla se jedná o spotřebiče do domácnosti, ale najde se místo i na mobilní novinky. LG představilo své novinky se segmentu TV, přičemž nám poskytlo první ochutnávku, jak bude vypadat dlouho očekávaný mobil s rolovatelným displejem.

dims 960x533x

Zdroj: engadget.com

Web Engadget získal potvrzení, že se smartphone bude jmenovat LG Rollable. Sice výrobce nesdělil jakékoliv další informace. LG jde tak podobným stylem jako nedávný koncept od Oppo.

ezgif 3 6f6c0cfd0259 476x270x

Zdroj: phonearena.com

Aktualizováno 3. 11.

Webu LetsGoMobile se podařilo objevit patentovou přihlášku, kde LG popisuje vzhled a konstrukci zařízení, které bude mít rolovatelný ohebný displej a také rozkládací konstrukci. Zatím jsme nevěděli přesně, kterým směrem se bude ubírat LG, ale nyní mám minimálně lepší představu, byť patent nemusí přímo souviset se zařízením Project B.

lg uittrekbare smartphone 1024x661 1024x661x telefoon met oprolbaar display 1024x676 1024x676x

Zdroj: letsgodigital.org

V základu se bude tedy jednat o standardní telefon, který možná bude o něco silnější. Rozložit ho půjde do stran, přičemž si budete moci vybrat, jestli chcete vysunout levou nebo pravou stranu, případně obě. Ve výsledku můžete ze zařízení udělat větší mobil nebo až tablet. Samotný patent také ukazuje konstrukci vnitřního mechanismu. Bude zde systém ramen, kloubů a také pružin, byť finální zařízení se může lišit.

smartphone met oprolbaar display 1024x740 1024x740x

Zdroj: letsgodigital.org

Aktualizováno 1. 11.

LG Wing je skutečně odvážná smartphone, ale nepůjde o běžnou sérii, aspoň zatím ne. Novinka vznikla v rámci Project Explorer, tedy programu na prozkoumávání atypických konstrukcí. Už při představení modelu Wing společnost nastínila, že se chystá další experimentální smartphone, ale moc informací nebylo zveřejněno. Dle dostupných informací se bude novinka jmenovat Project B, takže LG Wing mohl mít označení Project A.

Project B bude mít výsuvnou konstrukci a rolovatelný displej. Bude tak možné mobil natáhnout do velikosti většího smartphonu nebo tabletu. Novinku máme očekávat pravděpodobně v březnu roku 2021. Odhadujeme, že bude použit procesor Snapdragon 765 nebo nadcházející generace Snapdragon 775, která by se měla představit v příštím měsíci.

Původní článek 15. 9.

LG není nudnou firmou, která by se držela zaběhnutých konceptů nebo strategií. Už jsme se dočkali například modulárního smartphonu, jen se nesetkal s úspěchem. LG G5 dokonce zapříčinil změny ve vedení. Nejednalo se o nejvhodnější cestu, jak představit inovativní smartphone. Firma se zřejmě po několika neúspěších poučila a takové pokusy si nechává mimo hlavní linii smartphonů. Příkladem je LG Wing.

Vysouvací mobil?

Některé mobilní telefony se vrací v moderním provedení na trh. Příkladem je Motorola Razr, která se vrátila s ohebným displejem. Nyní asi nastal čas na podobný návrat v podání společnosti LG. Možná si ještě pamatujete běžné mobily s výsuvnou konstrukcí. Zde hlavně dominovaly firma jako Samsung a Motorola. LG chce tomuto konceptu vdechnout nový život.

V rámci představení novinky LG Wing, která nabízí otočný displej, firma nechala na konci 33minutového videa náznak chystaného zařízení. LG nechtělo moc prozradit a jen láká na další novinku. Jen uvádí, že máme zadržet dech.

LG Phone pull out display 600x338x

Zdroj: fonearena.com

V rámci LG Project Explorer se tedy asi dočkáme dalšího smartphonu, který půjde proměnit v tablet, nebo velký smartphone. Výrobce půjde ale jinou cestou než Huawei, Samsung nebo Motorola. Místo ohebné konstrukce se nabídne vysouvací. Po rozložení mobilu se také asi odroluje ohebný displej a nabídne se větší zobrazovací plocha. Jedná se čistě o odhad na základě krátké ukázky.

Nyní si tedy musíme počkat na další představovací akci, kde se dočkáme uvedení zcela nového zařízení s ohebným displejem a výsuvnou konstrukcí.

Zdroje: fonearena.com, androidcentral.com, nl.letsgodigital.org, nl.letsgodigital.org, engadget.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 1. 11. 2020, 20:37

Jinak https://forum.mobilmania.cz/download/file.php?id=84882&mode=view v pondělí bychom se mohli dozvědět jak bude vypadat.

Martin Jeřábek

VIP 1. 11. 2020, 20:01

Procesor bude mít 775G protože LG nakoupilo hromadu nových procesorů od Qualcomm.

Martin Jeřábek

VIP 15. 9. 2020, 11:58

Takže CES 2021! Je to jasné, sám ředitel od LG řekl že na nový rok přichystá rollable smartphone. To samé řekl i o Wing že vyjde v druhé polovině roku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat