Dotekomanie.cz

iPad 8. generace přichází s 6x vyšším výkonem než nabízí Chromebook

iPad 8

Zdroj: Apple

Apple na své online konferenci představila zbrusu novou osmou generaci iPadu. Celým názvem iPad 8, Ten přichází s procesorem Apple A12, který je výkonnější o 40 % než u sedmé generace procesor A10 Fusion. To ale není vše, co novinka nabízí. 

iPad Air 2020: První iPad s Touch ID na boku představen

iPad 8 nabízí nový procesor s Neural Engine

Jmenovitě jsme se dočkali také technologie Neural Engine, která dokáže zpracovat 5 mld. operací za sekundu. Srdcem tabletu je samozřejmě procesor A12. Apple se na své konferenci chlubil výkonem. Podle jeho slov je procesor 2x výkonnější než Windows laptop, 3x výkonnější než nejprodávanější Android tablet a 6x rychlejší než nejprodávanější Chromebooky.

Zdroj: Apple

Apple také zmínil podporu plné klávesnice Smart Keyboard, přičemž tablet bude podporovat klávesnice třetích stran, například Logitech. Přítomna je mimo jiné podpora Apple Pencil. iPad 8 se bude prodávat za velmi příznivé ceny. Cílovou skupinou jsou totiž především studenti či uživatelé, kteří s iPadem začínají. 

Apple Watch Series 6 a levné Apple Watch SE oficiálně představeny

Konkrétně se bude iPad 8 prodávat za 329 dolarů, tj. cca 7 400 Kč bez DPH. Cena by se oproti sedmé generaci neměla lišit. 

Zdroj: Apple

Exit mobile version