Dotekomanie.cz

Mate X2 nabídne vnitřní skládací displej

Mate X2

Zdroj: Dotekomanie.cz

Čínská společnost Huawei dosud představila dva skládací telefony, konkrétně Mate X a Mate Xs. Oba tyto modely samozřejmě přišly se skládacími displeji. Delší dobu se spekulovalo o nástupci Mate X2, který se má celkem razantně lišit. Má totiž mít vnitřní skládací displej. 

Huawei Mate Xs – výlet do budoucnosti [recenze]

Mate X2 bude vybaven novým typem displeje

S touto informací naposledy přišel Ross Young, což je zakladatel a hlavní analytik DisplaySearch a DSCC. Kromě toho zprávu potvrdil také velmi proslulý leaker Evan Blass. Konkrétně vyšlo na povrch, že Mate X2 bude mít vnitřní skládací displej, jenž bude pocházet od Samsungu a BOE. A nebude se jednat o typ UTG, ale místo toho CPI. 

Zdroj: GSMArena

Nutno podotknout, že nejde o první situaci, kdy čteme o skládacím smartphonu Huawei s vnitřním skládacím displejem. Je to proto, že čínský technologický gigant nedávno získal patent od EUIPO, přesněji v lednu. 

Zdroj: GSMArena

Dokumentace pak odhalila, že skládací telefon bude mít slot pro stylus a přijde s celkem šesti fotoaparáty – čtyři vzadu a dva vpředu, umístěné na svislém postranním panelu, kde se nachází také sekundární displej. Pro lepší představu o designu si můžete prohlédnout návrhy výše. V současnosti Huawei nazývá Mate X2 jako Teto, zatímco příští generaci Nova a Y9a Jessica / Barbie a Franklin. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version