Dotekomanie.cz

WhatsApp získává tmavý režim u webové verze [aktualizováno]

Screenshot 46 1514x772x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 1. 7.

Ke konci května jsme vám přinesli návod, jak si aktivovat tmavý režim u webové verze služby WhatsApp. Nyní je dostupná pro všechny skrze nastavení, kde si můžete vybrat světlou nebo tmavou podobu. Z nějakého důvodu tato služba nerespektuje nastavení systému počítače, byť se jedná o poměrně rozšířenou funkci na modernějších systémech a prohlížečích.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 20. 5.

Komunikační platforma WhatsApp poměrně nedávno dostala podporu tmavého režimu u mobilních aplikací pro smartphony. Skutečně se jednalo o dlouhé čekání plné náznaků, prodlev a nejrůznějších změn. Naštěstí jsme se již dočkali, ale je zde jedno mínus. Webová verze stále nemá k dispozici tmavý režim, což je znát zejména v noci, kdy světlý design dokáže „vypálit“ oči. Existuje ale menší trik, jak aktivovat nachystaný tmavý režim.

WhatsApp web v tmavém

Webová verze služby WhatsApp existuje již od roku 2015 a za celou dobu došlo na mnoho změn, byť ne po designové stránce. Bohužel tmavý režim stále není k dispozici, byť máme náznaky, že se na něm pracuje. Vývojáři zřejmě dodělávají poslední úpravy, jelikož je v podstatě nachystaný, ale není aktivní. Odhadujeme, že by společnost mohla novinku zavést poměrně brzy, ale po zkušenostech s aplikacemi nelze říci, v jakém časovém horizontu to bude.

Naštěstí se došlo na jeden malý trik, jak aktivovat tmavý režim pro webového klienta. Stačí si otevřít webovou stránku web.whatsapp.com, přihlásit se a pak zmáčknout na klávesnici F12, případně otevřít vývojářskou konzoli. Následně musíte kliknout na záložku Elements.

Zdroj: Dotekomanie.cz

V HTML kódu stačí dohledat Body a zde poklepat u atributu Class na slovíčko „web“. Následně můžete editovat toto slovo. Stačí přidat jen další – „dark“. Kliknutím kamkoliv v kódu dojde k aktivaci a celý web se automaticky přepne do tmavého režimu. Víc není potřeba udělat.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Tento trik je ale dočasný. Po aktualizování stránky dojde ke ztrátě změn a musíte celý postup absolvovat znovu. Jde ale vidět, že je vše připraveno, nebo většina webu. Možná se již velmi brzy dočkáme webového klienta v tmavém podání.

Zdroje: financialexpress.com, neowin.net

Exit mobile version