Huawei přežilo první půlrok, budoucnost je nejistá

Huawei přežilo první půlrok, budoucnost je nejistá
2020-07-15T16:30:01+02:00
• 15. 7. 2020

Zdroj: GSMArena

Huawei se v poslední době nacházelo a stále nachází ve velmi složité situaci. Nejprve společnost dostala „banána“ od americké vlády, čímž nemůže používat Google služby ve svých nových zařízeních, a k tomu se ve světě objevila pandemie COVID-19. Jak se tedy s tímto obdobím dokázala firma popasovat?

Huawei úspěšně zvládlo první půlrok

Čínská společnost Huawei zaznamenala v první polovině roku 2020 meziroční růst tržeb o 13,1 %. To je poměrně úspěšná statistika vzhledem k probíhající celosvětové pandemii COVID-19. V podstatě každý dodavatel/výrobce mobilních telefonů zaznamenal od vypuknutí koronaviru výrazné prodejní poklesy. 

Tržby se pak atakovaly hranici 65 mld. dolarů, konkrétně 64,88 mld. amerických dolarů. Huawei pak zaznamenalo čistý zisk 9,2 %, což je mírný nárůst oproti stejnému období z loňského roku (8,7 %). Společnost dále více nespecifikovala, co přispělo k jejímu růstu v první polovině letošního roku. Ve své zprávě ale uvedla, že v souvislosti s pandemií COVID-19 se její informační a komunikační technologie staly nejen klíčovým nástrojem pro boj proti viru, ale také jako motor pro oživení hospodářství.

Huawei

Zdroj: TechCrunch

Nejvyšší nárůst začal uprostřed probíhající válce mezi USA, které naléhá na své spojence, aby Huawei odstranili ze své síťové infrastruktury. Spojené království má údajně naplánovat průběžné vyřazování zařízení Huawei ve své 5G síti již v tomto roce. Může se ale stát, že tento krok způsobí výrazné výpadky sítě a další bezpečnostní rizika. Přestože Huawei nerozděluje své regionální tržby, lze očekávat, že právě Čína bude pro společnost hlavním základním růstem. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat