Dotekomanie.cz

Gmail projde zásadní proměnou pro G Suite uživetele

1 Meet in Gmailmax 1500x1500 1500x1037x

Zdroj: Google

Gmail nedávno získal podporu Google Meet, tedy hlubší integraci videokonferencí. To jsme ale nečekali, co se chystá. Google oficiálně oznámil, že služba a aplikace projde poměrně zásadní proměnou, která rozšíří funkce Gmailu a v podstatě se z něj stane komplexní pracovní prostředí, díky kterému nebude potřeba používat několik aplikací a služeb.

Gmail v novém

Do služby Gmail nově zamíří komplexnější služby. Kromě dřívější integrace video hovorů zde uživatelé najdou chat, soubory a úkoly. Dá se říci, že e-maily jako takové budou jen čtvrtinou možností v novém Gmailu. Vzhledem k integraci Google Chat budou k dispozici i místnosti, kde se nabídne běžná komunikace, sdílení souborů a také úkolů. Níže můžete vidět ukázku pracovního prostředí.

Zdroj: Google

Změny se dotknou i mobilních aplikací, kde v dolní části budou čtyři záložky. První zastupuje e-maily, dále je k dispozici chat, místnosti a video hovory. Google vše upravil k tomu, aby byla práce jednodušší a uživatelé nemuseli mít spuštěno několik aplikací, případně stránek v prohlížeči.

Zdroj: Google

Kromě toho došlo na další úpravy, například v rámci bezpečnosti u Google Meet integrace. Všechny tyto novinky se mají týkat uživatelů G Suite, tedy placené verze. Dle vyjádření Google jsou novinky jen pro tyto účty a neobjeví se u běžných účtů, aspoň prozatím.

Zdroje: cloud.google.com, 9to5google.com

Exit mobile version