Dotekomanie.cz

Vodafone ukončuje nejen UPC Wi-Free

vodafone upc společnou nabídku

Zdroj: Vodafone, UPC, Dotekomanie

V roce 2015 poskytovatel připojení UPC představil novou službu Wi-Free, která nabízela možnost se kdekoliv připojit skrze přihlašovací údaje k Wi-Fi síti s tímto názvem. Pokud si například platíte připojení od UPC, dnes už od Vodafonu, a jste v dosahu sítě Wi-Free, můžete se připojit a surfovat po internetu bez jakýchkoliv komplikací. To vše bylo umožněno díky bezdrátovým routerům, které zprostředkovávají toto připojení. Bohužel služba jako taková končí.

UPC Wi-Free končí

Služba Wi-Free byla příjemným doplňkem zdarma. Pokud jste byli na návštěvě u někoho, kdo měl novější router od UPC, mohli jste se bez problémů připojit, přičemž jste nemuseli žádat o heslo k Wi-Fi. Jediným omezením byla rychlost připojení, ale to ani tak moc nevadilo. Vzhledem k tomu, že Vodafone koupil UPC, očekávali jsme změny.

První došly před nějakou dobou, kdy bylo oznámeno, že značka UPC bude nahrazena Vodafonem. Nyní zde máme ale razantnější dopady. Vodafone se rozhodl k 31. 8. ukončit právě službu UPC Wi-Free. Náhrada zde nebude, takže se musíte spolehnout na přihlášení k nějaké Wi-Fi sítě, nebo využít mobilní data.

Zdroj: UPC

To ale není vše. Vodafone ukončuje i další služby, přičemž náhrady zde také nebudou. případní zákazníci si budou muset najít alternativy sami.

K těmto změnám byla vytvořena speciální webová stránka, kde najdete dodatečné informace. Vodafone se neubránil k lákání na své novější neomezené tarify.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version