Dotekomanie.cz

Aplikace Google získává tmavý režim, vyhledávejte v „temnotě“ [aktualizováno]

google app dark mode 1840x1036x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 19. 5.

Před rokem Google začal testovat u své stejnojmenné aplikace pro Android testovat tmavý režim. V tomto roce došlo na uvedení novinky v rámci beta testování a nyní je tmavý režim této aplikace dostupný pro všechny. Pakliže ještě nemáte aplikaci s vyhledáváním v tmavých barvách, vyčkejte na aktualizaci. V základu je aplikace nastavena tak, že se řídí podle systému. To se týká Androidu 10, ale pokud máte starší verzi systému, tak se nabízí manuální nastavení.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 11. 6.

Skoro by se dalo říci, že každý týden zde máme nějakou novinku kolem tmavého režimu. Google musí stihnout upravit všechny své aplikace, než dojde na uvedení Androidu 10. Například nedávno jsme se dočkali „dark mode“u Google Fotek. Nyní se ukazuje, že další aplikací bude samotná Google pro Android.

Představujeme tmavý mód pro web

Google v tmavém

Někteří uživatelé zaznamenali, že samotná aplikace Google začíná dostávat tmavý vzhled. V rámci nastavení se objevuje jednoduchá volba, kde si můžete zvolit, jestli má být tmavý vzhled zapnut stále nebo podle nastavení systému. Právě poslední možnost znamená, že k aktivaci dojde například v případě poklesu kapacity baterie na nižší úroveň nebo bude aktivován noční režim.

K dispozici je tedy úvodní obrazovka Discovery. Zde Google nemusel příliš pracovat na tmavém režimu, jelikož se jedná jen o jinou variantu Discovery z launcherů, které podporují tuto funkci. Rozhodně zajímavější je možnost vyhledávání, kde konečně nebudete oslepeni bílou barvou. Vzhledem k tomu, že právě do této záložky se dostanete skrze widget z úvodní obrazovky, bude se jednat o příjemnou změnu.

V tuto chvíli Google jen testuje na určitém vzorku uživatelů nový vzhled své aplikace, zejména se jedná o beta testery. Jak je ale vidět, tmavý režim nevykazuje dramatické chyby, takže rozšíření této novinky by nemuselo trvat příliš dlouho.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Exit mobile version