Dotekomanie.cz

Zoom vydal verzi 5.0 s bezpečnostními funkcemi

Zoom

Zdroj: Fossbytes

Společnost Zoom zažívá dobré, ale i horší časy. Nedávno jsme psali o tom, že služba měla problémy spjaté s únikem dat uživatelů. Na druhou stranu firma přislíbila 90denní stopku vývoje nových funkcí, aby se zaměřila na problémy s ochranou soukromí a zabezpečení. V tomto týdnu ale přeci jen byla představena nová verze.

Zoom pro iOS posílá data Facebooku, i když nemáte účet

Zoom reaguje na zoombombing

Konkrétně jde o verzi Zoom 5.0, která byla navržena tak, aby vyřešila mnohé stížnosti. Díky této novince tak je k dispozici ikona zabezpečení, jenž sdruží řadu bezpečnostních funkcí služby. Budete tak moci například rychle uzamknout schůzky, odebrat účastníky a omezit třeba sdílení obrazovky. 

500 000 účtů se objevilo na dark webu

Zoom nyní také umožňuje nastavit hesla ve výchozím nastavení a IT administrátoři mohou definovat složitost hesla pro firemní uživatele. Funkce čekárny je nyní ve výchozím nastavení zapnutá i pro základní účty. Tato funkcionalita umožňuje hostiteli zadržet účastníky ve virtuální místnosti před tím, než budou moci do schůzky vstoupit. 

Zdroj: TheVerge

Mnoho z těchto novinek je také jasnou reakcí na fenomén „zoombombing“, kdy se někteří připojovali k hovorům Zoom a vysílali porno videa nebo jiná nevhodná videa. Předchozí výchozí nastavení Zoomu nepodporovalo nastavení hesla, takže se do schůzky mohl připojit opravdu kdokoliv. 

Služba ale také zlepšuje některé ze svých šifrování a přechází na 256bitový standard GCM pro šifrování AES. Toto stále ještě není šifrování typu end-to-end, které společnost Zoom chybně uvedla, že implementovala, ale přeci jen jde o zlepšení pro přenos dat.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version