Dotekomanie.cz

Nový iPhone SE používá z velké části součástky z iPhonu 8 včetně fotoaparátu

iPhone SE 2020 camera 4096x2304x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po představení nového iPhonu SE se začalo spekulovat, jaké jeho součástky jsou vlastně nové. Například ohledně fotoaparátu detaily výrobce neupřesnil. Server iFixit nyní novinku rozebral a porovnal právě s předchůdcem v podobě iPhonu 8. Zjistili, že právě fotoaparát používá stejný senzor jako ve starém modelu.

Nový iPhone SE není zase tak úplně nový

Nakonec se tak ukázalo, že v iPhonu SE druhé generace je tak nových ještě méně součástek, než se předpokládalo. Například fotoaparáty, slot na SIM, Taptic engine, mikrofon nebo displej můžete bez problémů vyměnit za ty z iPhonu 8. Jedná se údajně o stejné komponenty.

Zdroj: iFixit.com

U fotoaparátu se tak jedná o zklamání, předpokládali jsme použití senzoru aspoň z iPhonu XR. Přesto novinka bude fotit výrazně lépe kvůli novému obrazovému zpracování díky novému procesoru Apple A13.

Některé komponenty ale vyměnitelné nejsou. Například baterie o stejné kapacitě 1821 mAh nejde vyměnit, protože používá jiný konektor pro připojení k základní desce. Domovské tlačítko s TouchID také nejde vyměnit, ale to nešlo kvůli bezpečnosti u iPhonů se čtečkou nikdy.

Nový iPhone SE druhé generace již testujeme a již nyní si můžete přečíst naše první dojmy.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdroje: ifixit.com, 9to5mac.com

Exit mobile version