iPhone 12 série ohrožena kvůli koronaviru

iPhone 12 série ohrožena kvůli koronaviru
2020-04-23T22:58:28+02:00
• 24. 4. 2020

Zdroj: EverythingApplePro

Zdá se, že každý nový týden se objeví zpráva, která poslední spekulaci ohledně iPhone 12 totálně zazdí. Nedávno jsme například psali, že výroba nového iPhonu se nijak nezpozdí. Teď ale hovoří o tom, že ke zpoždění určitě dojde. 

iPhone 12 bude opožděn

S touto informací přišel analytik Ming-Chi Kuo, který se opírá o vyjádření jednoho z pracovníků firmy Foxconn. Právě tato společnost Applu dodává klíčové komponenty. První problémy se objevily ale už u iPhone SE (2020), který byl před pár dny představen. 

Kvůli nečekané vyšší poptávce se termíny dodání přesouvají až do května. Analytik také očekává, že Apple prodá zhruba 12-14 mil. kusů modelů SE. Ve třetím kvartále pak společnost dodá dalších 10 mil. kusů. Ming-Chi Kuo ale varuje, že to bude na úkor iPhone 11. V aktuální finanční nejistotě totiž zákazníci budou volit cenově dostupnější produkty. Původní analýzy hovořily o tom, že ve druhém čtvrtletí bude prodáno o 30 % více kusů. 

gsmarena 001 727x438x

Zdroj: GSMArena

Další problém se týká právě připravovaných modelů iPhone 12. Konkrétně bychom se měli dočkat hned čtyř telefonů a všechny budou částečně zpožděny. Kvůli zákazu cestování musel Apple na dálku delegovat místní zaměstnance, což vedlo k jednoměsíčnímu zpoždění. 

Kromě toho musela být i anténa mmWave v dubnu přepracována, což vedlo k dalšímu zpoždění. K tomu byly uzavřeny testovací laboratoře, opět kvůli koronaviru. Není v současné chvíli jasné, zda touto anténou budou disponovat všechny modely iPhone 12. Je tedy možné, že některé modely budou dříve k prodeji. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat