iPad Pro 2020 je vybaven funkcí proti odposlouchávání

iPad Pro 2020 je vybaven funkcí proti odposlouchávání
2020-04-05T16:30:23+02:00
• 5. 4. 2020

Zdroj: Apple

iPad Pro 2020, tedy nedávno představený tablet od Applu, je vybaven velice užitečným bezpečnostním prvkem. Konkrétně se jedná o funkci proti odposlouchávání. 

iPad Pro 2020 je vybaven skrytou funkcí

Posledně představený iPad Pro, který mimochodem dorazil také se zbrusu novou klávesnicí za cenu necelých 10 000 Kč, disponuje velmi užitečnou bezpečnostní funkci. Ta, jak bylo již zmíněno v úvodu textu, bojuje proti odposlouchávání. Není to ale poprvé, kdy se tato funkce objevila. Poprvé byla totiž představena před necelými dvěma lety v MacBooku. V té době se jednalo o čip Apple T2, který dokázal hardwarově odpojit mikrofon. 

iPad Pro 2020

Zdroj: Apple

V podstatě stejná funkcionalita je nyní k dispozici i v novém iPadu Pro. Na tuto novinku upozornil server 9to5mac, který si všiml aktualizované verze dokumentu Apple Platform Security. Zde se píše, že „iPad představený v roce 2020 mají také funkci pro hardwarové odpojení mikrofonu. Pokud je zařízení připojeno k MFI a zároveň uzamčené, mikrofon se automaticky odpojí, čímž se zabrání k možnému odposlechu“.

Kromě toho se nový iPad Pro dočkal vylepšeného procesoru A12Z Bionic, 12 a 10megapixelového fotoaparátu a hloubkového skeneru LiDAR pro rozšířenou realitu. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat