Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – S5 Pro, K5 Pro, P30 Lite, Xperia 10 II

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – Galaxy S20, Galaxy Z Flip, Moto G8 Power

Lenovo S5 Pro

V roce 2018 společnost Lenovo představila levnější mobil Lenovo S5 Pro. Ten se až nyní začíná objevovat v Česku, tedy zatím v nabídce jednoho obchodu. Za cenu do 5000 Kč se nabízí relativně dobře vybavený mobil s Full HD+ displejem.

Zdroj: Lenovo

Specifikace Lenovo S5 Pro

Lenovo K5 Pro

Z roku 2018 pochází také mobil Lenovo K5 Pro, který na dnešní dobu spadá do nejnižší kategorie, ale například nemá výřez pro přední kameru. To se už tak často nevidí. Také jej začíná nabízet jeden obchod, přičemž s danou cenou se jedná skutečně o zajímavý přístroj.

Zdroj: Lenovo

Specifikace Lenovo K5 Pro

Lenovo K10 Note

V září minulého roku jsme se dočkali novinky Lenovo K10 Note. Nyní se chystá prodej tohoto smartphonu, přičemž cena je opět pod hranicí 5000 Kč. Mírně atypický design, větší baterie a trojice foťáků na zádech může nalákat nejednoho zájemce.

Zdroj: Lenovo

Specifikace Lenovo K10 Note

Huawei P30 Lite New Edition

Není to tak dávno, co jsme se dočkali novinky Huawei P30 Lite New Edition, ale ve své podstatě se jedná o původní model, jen nabízí větší operační paměť a úložiště.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P30 Lite

Sony Xperia 10 II

V únoru společnost Sony představila dva smartphony a nyní se levnější z nich začíná ukazovat u českých prodejců. I přes zajímavé specifikace to nebude mít Sony Xperia 10 II jednoduché kvůli vyšší ceně.

Grafika: Sony.com

Specifikace Sony Xperia 10 II

Oppo A5 2020

Nedávno byl představen smartphone Oppo A11 a nyní se k nám dostává odlehčená varianta pod označením Oppo A5 2020. Zřejmě nejzajímavější specifikací je samotná baterie, která dosahuje na 5000 mAh.

Zdroj: Oppo

Specifikace Oppo A5 2020

Exit mobile version