Dotekomanie.cz

Obchod Play a tmavý vzhled – přibývá nastavení [aktualizováno]

Obchod Play

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

Aktualizováno 3. 3.

Už před několika měsíci se vědělo, že Obchod Play dostane nastavení navíc v rámci volby vzhledu, ale zatím se tato novinka neobjevila, tedy až do tohoto týdne. Nyní uživatelé začínají dostává novou verzi, kde v nastavení si lze vybrat manuálně mezi světlým a tmavým vzhledem. Samozřejmě je k dispozici automatické přepínání podle nastavení systému.

Zdroj: AndroidPolice

Aktualizováno 9. 10.

Po necelém týdnu vychází aplikace Obchod Play ve verzi 17.0.11. Redaktoři webu 9to5google prozkoumali kód a objevili chystané novinky. Například se dočkáme možnosti nastavení tmavého vzhledu. Sice tento vzhled je už k dispozici, ale přejímá nastavení systému Android. Nově si tak budete moci manuálně nastavit, jestli chcete prostředí světlé, tmavé, nebo řízené podle systému.

Zdroj: 9to5Google

Kromě toho se chystá změna přepínání uživatelských účtů. Obchod Play zatím nabízí původní, které vycházelo ze sociální sítě Google+, ale nově bude profil přístupný z lišty pro vyhledávání. Po kliknutí na profilovou ikonu se zobrazí dialogové okno. Pokud na mobilu nemáte další Google účet, nabízí se další možnosti jako třeba správa účtu, vytvoření nového, nebo správa účtů na zařízení. Kdy se tyto novinky objeví, není známo, ale zřejmě dojde k aktivaci skrze servery Googlu.

Zdroj: 9to5Google

Aktualizováno 3. 10.

V první polovině září se objevila tmavá verze Obchodu Play. Očekávali jsme, že se dostane na každé zařízení během několika dnů, ale jak se ukazuje, šíření nového vzhledu (respektive možnosti přepnutí), bylo pozastaveno. Současné informace ale naznačují, že Google začal znovu spouštět tmavý vzhled u Obchodu Play. V redakci zatím nemůžeme potvrdit.

Původní článek 11. 9.

Dnes jsme vás již informovali, že Google začal pomalinku vypouštět tmavou verzi aplikace Gmail pro Android. Zatím jsme neměli možnost aktivovat nový vzhled na redakčních smartphonech. Google si zřejmě dává načas a pomalinku uvolňuje aktualizaci, respektive dochází k aktivaci ze stran serverů Googlu. Nyní zde máme další novinku, která se týká Obchodu Play.

Obchod Play v tmavém

Po nedávné grafické změně Obchodu Play jsme předpovídali, že se jedná o předzvěst nadcházející tmavé verze. Nyní se konečně objevuje a někteří uživatelé již zaznamenali, že toto centrum pro multimediální obsah od Googlu dostává tmavé prostředí.,

Zdroj: XDA Developers

Aplikace jako taková neobsahuje nastavení tmavého vzhledu, vše se tedy řídí systémovým nastavením smartphonu. Jakmile u mobilu nastavíte napevno tmavý vzhled, Obchod Play jej nabídne také. Případně bude reagovat na režim úspory energie nebo noční režim.

Bohužel v tomto případě není zatím k dispozici instalační APK balíček. Dle XDA Developers dochází k aktivaci ze stran serverů Googlu. Pokud ještě nemáte tuto novinku k dispozici, budete si muset jednoduše počkat, až Google provede aktivaci. Jak dlouho budete čekat, zatím nevíme.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Exit mobile version