iOS 14 odhaluje nové hardwarové produkty

iOS 14 odhaluje nové hardwarové produkty
2020-03-13T08:00:27+02:00
• 13. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zahraniční server 9to5mac získal kód připravovaného operačního systému iOS 14, který potvrzuje příchod několika hardwarových novinek. Počítat tak letos můžeme s příchodem nového iPad Pro či iPhone 9. Kromě toho americká společnost vyvíjí nové dálkové ovládání Apple TV, což potvrzuje uniklý kód iOS 14.

iOS 14 odhaluje nový iPad Pro

Podle uniklého kódu bude nadcházející iPad Pro vybaven zcela novými fotoaparáty – celkem budou tři na zadní straně. S největší pravděpodobností se iPad Pro dočká A14X varianty, který bude podporovat kombinaci mmWave a sub-6GHz. Konkrétně u iPhonu bychom se měli dočkat modemu Snapdragon X55 pro příjem 5G sítě. Co však Apple použije v případě iPadu Pro, je prozatím nejasné. 

iOS 14 iOS 14

Zdroj: OnLeaks

Pokud vše půjde podle plánů, Apple představí řadu zařízení založených na rozšířené a virtuální realitě. Ty ke své činnosti budou používat nový 3D senzorový systém, který se ale nejprve objeví na novém iPadu Pro. Nový iPad Pro, který bude na trh uveden v průběhu letošního roku, bude vybaven novým modulem se dvěma kamerovými senzory. Jeden senzor bude vycházet ze současné technologie, přičemž druhý bude k dispozici pro trojrozměrný systém. Díky tomu bude moci zařízení vytvořit trojrozměrný obraz v podobě rekonstrukce místností, objektů a osob. Apple dokonce plánuje tuto technologii nasadit u příští generace iPhone. 3D senzor, který bude použit v nadcházejícím období, je považován za pokročilejší verzi současného senzoru Face ID.

iPhone 9

Uniklý kód také odhaluje podrobnosti o nadcházejícím iPhone 9 (SE 2). iPhone SE má 2 vypadat podobně jako iPhone 8, tudíž nabídne široké rámečky a hardwarové domácí tlačítko Home Button s Touch ID. Naopak by se zde měl nacházet výkonný procesor A13 Bionic a operační paměť s kapacitou 3 GB. 

Druhá generace iPhone SE údajně dorazí ve třech barevných variantách – Space Grey, Silver a Red. K dispozici pak budou dvě verze lišící se ve velikosti úložiště – 64 a 128 GB. Bohužel i v tomto případě platí, že telefon nebude vybaven technologií 3D Touch, Apple jej nahradí Haptic Touch. Kuo předpovídá, že ceny začnou ve Spojených státech na 399 dolarech – cca 8 778 Kč bez DPH. Vybrat si pak budete moci ze tří barevných variant – Space Grey, Silver a Red.

Apple TV

Předchozí verze tvOS 13 odhalily, že Apple pracuje na nové generaci legendární Apple TV. Tentokrát iOS 14 odhaluje práce na novém dálkovém ovladači, taktéž pro Apple TV. Konkrétnější informace nejsou prozatím jasné. 

iOS 14

Zdroj: 9to5mac

Víme však, že společnost pracuje na nové tréninkové aplikaci pro Apple TV. Tato aplikace umožní uživatelům stahovat cvičení a tréninky. Na základě těchto videí pak budou moci cvičit. Všechna data budou synchronizována s Apple Watch, zatímco integrace Apple Music umožní uživatelům poslouchat vlastní hudbu během tréninku.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat