Kirin 820 od HiSilicon se začíná ozývat

Kirin 820 od HiSilicon se začíná ozývat
2020-03-22T11:30:46+02:00
• 22. 3. 2020

Zdroj: Gizmochina.com

Společnost Huawei pod vlastní značkou HiSilicon plánuje nový procesor Kirin s podporou sítě 5. generace, který budou nasazovat do zařízení zaměřených na střední segment mobilního trhu. Nejnovější únik přináší první podrobnosti týkající se čipové sady Kirin 820. Čínský výrobce by jej mohl nasadit do plného provozu v poměrně blízké době, protože telefon začíná být také předmětem několika spekulací.

Premiéra pro grafiku

Procesor bude vyráběn 7nm výrobním procesem a hlavní slovo dostanou jádra Cortex-A76 běžící maximálně na taktovací frekvenci 3,0 GHz. Výrazného vylepšení se dočká čip NPU potřebný pro umělou inteligenci nebo ISP čip určující kvalitu pořízených fotografií. Firma HiSilicon vůbec poprvé u svého hardwaru použije grafický čip Mali-G77, u kterého bylo zpozorováno navýšení rychlosti o 120 – 140 % a ke všemu je o 30 % energeticky účinnější.

Kirin 820 1 1600x900x Kirin 820 2 1600x900x

Zdroj: GSMArena.com

To vše platí ve srovnání s Mali-G76 a nalezneme ho například i u současně nejvýkonnějšího Kirinu 990. Co se týče konkurence, tak čip Mali-G77 je součástí procesoru Exynos 990 od Samsungu a konkrétně některých verzí nového modelu Galaxy S20. Každopádně zbývající konfigurace by neměla nijak výrazně převyšovat poslední Kirin 810. Jako první si má najít cestu do zařízení s názvem Honor 30S.

Zdroje: playfuldroid.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat