Apple dominuje trhu s nositelným příslušenstvím

Apple dominuje trhu s nositelným příslušenstvím
2020-03-15T09:30:13+02:00
• 15. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple podle všeho dodala v posledním čtvrtletí loňského roku více než 43,4 mil. kusů zařízení spadající do řady wearables. S těmito informacemi přišla analytická společnost IDC. 

Apple kraluje nově vzniklému trhu

Prodejní čísla zahrnují produkty Apple Watch, AirPods, AirPods Pro a řadu Beats. Celkově lze říci, že dle zveřejněných dat měl Apple 36,5% podíl na trhu s nositelným příslušenstvím. Jediný pokles zažily jen chytré hodinky Apple Watch, a to kvůli nedostatku zásob. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Podle IDC se konkurenční Xiaomi dostalo na druhé místo, neboť dodalo 12,8 mil. kusů zásilek – z toho 9,4 mil. kusů tvořily chytré náramky. Za tato prodejní čísla si firma vysloužila 10,8% podíl na trhu. Jihokorejský Samsung se pak umístil až na třetím místem s 8,8% podílem. Celkové dodávky tvořily 10,5 mil. kusů. V tomto případě se nejvíce prodávaly chytré hodinky Galaxy Active a Active 2.

Celkový trh s nositelným příslušenstvím vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku o 82,3 % a podle údajů IDC dosáhl nového rekordního prodeje – 118,9 mil. kusů zařízení. Rychlý růst je údajně způsoben zejména rostoucí popularitou bezdrátových sluchátek, která zaujala ​​55,3 % celého trhu. Během celého roku 2019 se uvádí, že Apple dodal na trh více než 106 mil. kusů, což je o 121,7 % více než v předchozím roce.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat