Dotekomanie.cz

WhatsApp má dvě miliardy aktivních uživatelů

WhatsApp

WhatsApp je dnes už multiplatformní aplikace, která umožňuje posílat zprávy a multimediální soubory. Kromě textových zpráv ale zvládne služba zasílat obrázky, videosoubory, audiosoubory a uživatelskou polohu. Navíc se jedná o jednu z nejrychleji rostoucích sociálních sítí světa, takže není divu, že jej Facebook před lety odkoupil. 

Tmavý vzhled pro WhatsApp se testuje už i na iPhonech [aktualizováno]

WhatsApp trhá rekordy

Že služba roste raketovým tempem dokazuje také fakt, že má 2 mld. aktivních uživatelů. S touto statistikou se nyní společnost pochlubila. Jde také o druhou službu ve vlastnictví Facebooku, který tohoto milníku dosáhla. Aplikace WhatsApp tu s námi je již od roku 2009 a Facebook jej odkoupil v roce 2014 za neuvěřitelných 19 mld. dolarů. Ovšem už před třemi lety služba dokázala překonat hranici 1 mld. aktivních uživatelů.

Přestože WhatsApp je nejoblíbenější chatovou aplikací na světě, má své mouchy. Spoluzakladatelé aplikace Brian Acton a Jan Koum opustili službu v roce 2017 a 2018. Jejich důvodem pro opuštění společnosti byla neshoda s vedením ohledně zařazení reklam do aplikace, kterým chtělo vedení přivést finance. 

WhatsApp: přehled novinek na rok 2020

Před dvěma lety Indie dokonce společnost obvinila z toho, že na platformě bylo distribuováno video, ve kterém byli lidé vnímáni jako únosci dětí. V loni pak došlo na odhalení bezpečností chyby, která byla použita k cílení na novináře a aktivisty po celém světě. Na všem se ale samozřejmě WhatsApp snaží pracovat. Že se ale lehce inspiruje Facebookem je na první pohled jasné. I přesto musíme službu za tento milník pochválit.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version