Spotify kupuje sportovní podcasty

Spotify kupuje sportovní podcasty
2020-02-12T09:40:48+02:00
• 12. 2. 2020

Zdroj: Google Images

Trh s hudebními streamovacími službami je každým čtvrtletím větší a větší. Důkazem toho je Spotify, které trh doslova pohltilo. Ovšem zapomínat nesmíme ani na konkurenční Apple Music, které švédské službě šlape na paty. 

Spotify míří do sportovního dění

Zajímavé u těchto dvou služeb je nejen světová pozice, ale také finanční stránka. Zatímco Spotify trhu kraluje, finančně na tom není kdo ví jak dobře. Naopak Apple Music je na druhé pozici a finančně neprodělává. Dvě stejné služby, dvě různé cesty. 

Spotify

Zhruba hodinu poté, co společnost Spotify zveřejnila své poslední finanční výsledky, oznámila také novou akvizici. Služba se totiž rozhodla odkoupit The Ringer. Prakticky se jedná o sportovně a zábavně založený katalog podcastů, které jsou k dispozici také na webových stránkách. Švédská firma ale díky této akvizici získává i dalších 100 milionů posluchačů. V současné chvíli není známo, za kolik jej vlastně švédská firma odkoupila. Na rozdíl od Spotify je ale The Ringer finančně zajištěn, neboť v roce 2018 vydělal přes 15 mil. dolarů jen na podcastech. 

Tato akvizice však ukazuje další fakt. Švédská hudební streamovací služba se hodlá nadále zabývat podcasty a svůj katalog ještě rozšířit o sportovní témata. Bill Simmon, hlavní aktér v The Ringer, tak bude mít nyní možnost oslovit ještě větší publikum než doposud.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat