Dotekomanie.cz

Apple má představit menší bezdrátovou nabíječku ještě tento rok

AirPower

Nejnovější spekulace předpovídají zcela nové produkty společnosti Apple již v první polovině letošního roku. Kromě již známého nástupce iPhonu 8 se máme údajně dočkat bezdrátové nabíječky a také chytrého štítku pro lokalizaci vašich věcí. Nové informace poskytl známý a vcelku spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo. Ten také dále varuje, že koronavirus může některé produkty zpozdit.

Menší bezdrátová nabíječka v přípravě

Chytrý štítek pro lokalizaci vašich věcí se bude pravděpodobně jmenovat AirTag. Využívat bude ultra-širokopásmový přenos, který podporují nejnovější iPhony 11 díky čipu U1. Díky tomu bude možné přesně lokalizovat AirTag, který můžete mít třeba na klíčích nebo na batohu. Zmínky o AirTagu už byly nalezeny také vloni na podzim v kódu systému iOS. Takový AirTag by mohl vypadat podobně jako třeba Tile na obrázku níže, který má podobnou funkcionalitu.

Další novinkou má být bezdrátová nabíječka. Apple již v minulosti představil AirPower, což byla bezdrátová podložka, která měla nabíjet současně až tři zařízení. Ta se ale do prodeje nikdy nedostala a americký výrobce po několika měsících oznámil její zrušení. Nová verze bezdrátové nabíječky má být menší a podporovat standard Qi.

Nakonec má možná dojít také k představení nových velkých sluchátek přímo od Applu. Můžou být podobné již představeným Beats Solo Pro, tedy oproti AirPods mají být přes celé uši. Nástupce iPhonu 8 pod označením iPhone SE 2 nebo iPhone 9 je pak již téměř jistotou. K představení by mohlo dojít už za měsíc v březnu. Jestli však stihne všechny produkty Apple připravit včas, je otázkou, jelikož koronavirus prý může negativně ovlivnit produkci v čínských továrnách.

Zdroj: ww.9to5mac.com

Exit mobile version