Huawei může být největším prodejcem telefonů na světě

Huawei může být největším prodejcem telefonů na světě
2019-12-15T15:00:14+02:00
• 15. 12. 2019

Společnost Huawei v posledních pěti letech ušla poměrně dlouhou a zajímavou cestou. V roce 2015 se jí totiž podařilo dodat více než 104 mil. kusů chytrých telefonů, čímž si zasloužila 5,5% podíl na celosvětovém trhu (3. největší dodavatel na světě). O rok později firma oznámila poměrně ambiciózní cíl stát se do roku 2021 největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Poslední zpráva analytické společnosti Strategy Analytics poukazuje na to, že se tomu skutečně stát může. 

Huawei se opravdu velmi daří

Poslední zpráva této analytické společnosti poukazuje na to, že pokud bude Huawei pokračovat ve svém nastoleném tempu, do konce letošního roku skončí na druhém místě s 251 mil. prodanými kusy telefonů a 17,7% podílem na trhu. To je o pouhých 3,6 % méně než v případě Samsungu, který by měl dosáhnout 21,3% podílu s 323 mil. kusy. I přesto, že jihokorejský technologický gigant vydává během roku více zařízení, Huawei mu velmi silně šlape na paty. 

Huawei se mimochodem letos setkalo s nepříjemnou obchodní válkou, která vyvrcholila v zákaz prodávat telefony Huawei na území USA. Google poté přestal telefony od tohoto výrobce podporovat, což je mimo jiné hlavní důvod, proč se nový Huawei Mate 30 v Evropě neprodává – nenabízí Google služby. 

Apple by měl letos zůstat na třetím místě, přičemž do konce roku by měl prodat 193 mil. kusů telefonů s tržím podílem 13,6 %. Naopak cupertinská společnost dominuje na trhu s nositelným příslušenstvím.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat