Youtube přidává automatické přehrávání do sekce odběrů aktualizováno

Youtube přidává automatické přehrávání do sekce odběrů [aktualizováno]
2019-11-03T17:00:11+02:00
• 3. 11. 2019

Zdroj: Youtube

5

Aktualizováno 3. 11.

Před několika měsíci Youtube začal testovat možnost automatického přehrávání i v sekci odběrů a nyní společnost oficiálně oznamuje, že tato funkce je k dispozici ve stabilní verzi aplikace. Konkrétně je dostupná v aplikaci Youtube 14.44.52.

Pokud jste si vypnuli automatické přehrávání již před nějakou dobou, tak novinku nezpozorujete. V nastavení se totiž jen přidala k existující možnosti vypnutí přehrávání na kartě objevů.

Aktualizováno 4. 8.

Před osmi měsíci Youtube zavedl do aplikací pro smartphony možnost automatického přehrávání ukázek. To naštěstí lze vypnout a navíc nedocházelo k hraní se zvukem. Nyní se ukazuje, že stejnou funkci zavede do sekce odběrů, tedy videí od kanálů, kde jste přihlášeni k odebírání novinek.

Novinka je spíše ve fázi testování, jelikož její nastavení se přesouvá z jedné sekce do druhé. Dobrou zprávou ale je, že i zde bude možné vypnout tuto funkci, pokud nebudete chtít vidět ukázky videí.

Původní článek 4. 12.

Facebook před nějakým časem přišel s novinkou automatického přehrávání videí, což zvedlo čísla ve sledovanosti. Nyní s něčím podobným přichází i Youtube, který během následujících týdnů spustí novinku automatického přehrávání na domácí záložce v aplikacích pro Android a iOS.

Automatické spuštění náhledu

Youtube si již v minulosti pohrával s možností spuštění krátkého náhledu videa na domácí záložce v aplikaci, ale tehdy jste museli prstem podržet na konkrétním náhledu a následně došlo ke spuštění. Tuto funkci již nenajdete v aplikaci, ale v dohledné době se nabídne automatické přehrávání náhledu.

Ve výsledku to znamená, že při procházení videí dojde ke spuštění kratší ukázky bez zvuku. U některých videí budou k dispozici titulky. Po kliknutí na video dojde k běžnému přehrávání. Pakliže se vám tato novinka nezalíbí, budete ji moci vypnout v nastavení aplikace. Také je zde k dispozici výběr, jestli se má automatické přehrávání používat jen na WiFi nebo i na mobilních datech.

Původně tato novinka byla k dispozici pro platící uživatele Youtube Premium a nyní došlo k rozhodnutí, že se dostane mezi všechny uživatele. Je škoda, že nedošli k podobnému rozhodnutí u funkce přehrávání na pozadí.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Dakie Salamander

6. 12. 2018, 17:58

Pokud vim, tak ruzne porno stranky tuhle funkci nabizi radnou radku let….

Ota Navrátil

4. 12. 2018, 12:41

a data to vyluxuje jedna dvě

Přemysl Vaculík

VIP 4. 12. 2018, 14:41

Tak v základu to bude zapnuté jen pro WiFi a jde to vypnout.

Pavel Žurek

4. 12. 2018, 11:43

Nejsem si jistý jestli je to novinka, mě už se tyto náhledy ukazují nějaký pátek ale ze by to byla revoluční záležitost… Ze začátku mě to spíše vytáčelo.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 12. 2018, 12:12

Mohl jste být v testu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat