Xiaomi Quick apps zablokováno systémem Google Play Protect

Xiaomi Quick apps zablokováno systémem Google Play Protect
2019-11-20T09:30:42+02:00
• 20. 11. 2019

Nejen Google doporučuje, abyste aplikace instalovali jen z ověřených zdrojů, jako je třeba Obchod Play. K dispozici jsou ale i alternativy, případně možnost instalace z neznámých zdrojů, což bývá mnohdy cesta k tomu, aby se do vašeho zařízení dostala škodlivá aplikace. I z tohoto důvodu je v Androidu zakomponován systém Google Play Protect, který skenuje aplikace a případně zabraňuje instalaci škodlivému softwaru. Nyní ale došlo na zablokování aplikace Quick apps od Xiaomi.

Quick apps a problém s osobními daty?

Hned na začátek je nutné uvést, že Quick apps se nenachází v Obchodě Play. K instalaci nebo aktualizaci této systémové aplikace dochází ze zdrojů společnosti Xiaomi. Má celkem 55 oprávnění a může sbírat a v podstatě si dělat co chce na daném zařízení, ale to by se dalo ještě pochopit, když se jedná o systémovou aplikaci.

Nyní ale zareagoval systém ochrany Google Play Protect, který varuje uživatele před instalací. Informativní okno jen uvádí, že aplikace může sbírat uživatelská data a odesílat je za účelem sledování uživatele. Do této chvíle ale nebyl s aplikací problém, takže můžeme jen soudit, že Google Play Protect prošel změnou, která zpřísnila podmínky, případně by se mohlo jednat o nějaký nedostatek, ale to není moc pravděpodobné.

Společnost Xiaomi se již vyjádřila ke vzniklé situaci a je si vědoma, že uživatelé mohou být zmateni, případně vyděšeni, co se jim snaží společnost podsouvat do mobilního telefonu. Dle slov Xiaomi se již na problému pracuje společně s Googlem, aby došlo k identifikaci problému a jeho odstranění.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat