Twitter představil novou macOS aplikaci postavenou na Project Catalyst

Twitter představil novou macOS aplikaci postavenou na Project Catalyst
2019-10-14T11:30:10+02:00
• 14. 10. 2019

Jsou tomu již dva roky, co se druhá největší sociální síť rozhodla ukončit podporu a dostupnost své oficiální aplikace z obchodu Mac App Store. V té době Twitter prohlásil, že se hodlá soustředit hlavně na skvělý zážitek z používání služby, a to napříč platformami. Od té doby jsme byli svědky toho, jak Twitter obrací pozornost k Progressive Web App (PWA). 

Twitter je konečně zpět!

Ovšem díky Project Catalyst mohou být aplikace pro iOS přeneseny na operační systém macOS Catalina. Nejprve se zdálo, že tento přenos bude velice jednoduchý. Podle zpětné vazby od vývojářů je ale tento proces velice obtížný. I přesto se společnost Twitter rozhodla, že přinese zpět svého klienta pro Mac, a to pomocí Project Catalyst pro operační systém macOS Catalina.

Pokud tedy patříte mezi uživatele, který se oficiálního desktopového klienta nemohl od ohlášení návratu (června 2019) dočkat, máme pro vás skvělou novinku. Twitter pro macOS Catalina je nyní k dispozici ke stažení zcela zdarma, a to přímo z Mac App Store. 

„Nová aplikace Twitter pro Mac bude používat náš existující iOS codebase, místo toho, aby aplikace byla postavena ze samostatné codebase. Díky tomuto kroku budeme moci udržovat paritu funkcí napříč našimi aplikacemi pro iOS a Mac s relativně nízkými náklady na dlouhodobou údržbu“. 

Tato aplikace také přináší podporu tmavého režimu, tzv. Dark Mode. Režim se bude automaticky přepínat na základě aktuálně používaného režimu v rámci operačního systému. Pokud si tedy chcete stáhnout aplikaci Twitter pro Mac, můžete tak učinit skrze Mac App Store. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat