Nokia 8.2 5G údajně nabídne dosud nepředstavený procesor

Nokia 8.2 5G údajně nabídne dosud nepředstavený procesor
2019-10-19T15:00:11+02:00
• 19. 10. 2019
1

Přední výrobci mobilních telefonů, především tedy Samsung, Huawei, LG a OnePlus, se dosud zaměřovaly na 5G podporu. Ta se však v případě těchto výrobců objevila pouze u vlajkových modelů, které stojí nemalý peníz a nejsou velmi dostupné. HMD Global, jenž vlastní společnost Nokia, chce ještě v letošním roce připravit levnější zařízení s podporou 5G sítí. 

Nokia 8.2 5G s nejmodernějšími technologiemi

Podle zahraničních serverů se zdá, že nadcházející model Nokia 8.2 5G skutečně nabídne podporu nejmodernějších bezdrátových sítí. Kromě toho by měl být tento model vybaven dosud nepředstaveným procesorem od Qualcommu, přesněji Snapdragon 735. 

Tento procesor by dával smysl, protože právě ten je kompatibilní s 5G sítěmi. Procesor by kromě toho měl být vyroben 7nanometrovou technologií. Stejný zdroj uvádí také varianty, které budou k dispozici v prodeji. Konkrétně bychom se měli dočkat modelu s operační pamětí 4 Gb a 64GB vnitřním úložištěm. Uvádí se také, že by se na trh mohly dostavit i verze s 6 GB RAM / 128GB úložištěm a s 8 GB RAM / 256GB úložištěm. 

Na přední straně zařízení by měl být k dispozici také vysouvací selfie fotoaparát. Celkově by telefon pak měl nabídnout displej přes celou přední stranu (bez výřezu). Očekává se, že Nokia 8.2 5G bude představena koncem února 2020. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 21. 10. 2019, 23:09

Qualcomm dělá v těch značení pěkný bordel a chaos 😁 protože neznalí co si pamatuje 835 😁 tak si řekne heh stejně mám lepší cpu.
Jinak 5G má i Xiaomi a ten je na tom s cenou rozumně než ostatní a hlavně je to vlajková loď.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat