Xiaomi ukázalo chystané hodinky Mi Watch, představí se za týden aktualizováno

Xiaomi ukázalo chystané hodinky Mi Watch, představí se za týden [aktualizováno]
2019-10-30T08:20:53+02:00
• 30. 10. 2019
2

Aktualizováno 30. 10.

Již příští týden se dočkáme nových chytrých hodinek od Xiaomi, respektive od dceřiné společnosti Mijia. Na sociální síti Weibo došlo k uveřejnění podoby hodinek společně s některými informacemi kolem specifikací. O výkon se u hodinek Mi Watch bude starat Snapodragon Wear 3100, přičemž budou k dispozici technologie jako GPS, NFC, Wi-Fi a Bluetooth. Dokonce má přijít i na eSIM, ale to se bude týkat zřejmě jen čínských operátorů.

Kromě toho jsme se dočkali dalších obrázků, kde na jednom jde vidět i ukázka prostředí operačního systému a také aplikací. Dle dostupných informací se má jednat o nadstavbu MIUI for Watch, což by znamenalo, že hodinky nebudou mít standardní systém od Googlu. Pravděpodobně se bude jednat o upravenou verzi Wear OS, což vzbuzuje otázky ohledně oficiální podpory od Googlu. Budeme si muset počkat, co vlastně Xiaomi nabídne a jak to bude se samotným systémem.

 

Aktualizováno 28. 10.

Před měsícem se podařilo objevit náznaky, že by společnost Xiaomi mohla představit vlastní chytré hodinky se systémem Wear OS. Bohužel se od té doby neobjevila ani jedna spekulace, ale sama společnost zveřejnila obrázek na sociální síti Weibo, který láká na novou událost.

Ačkoliv obrázek neobsahuje ani jeden náznak, že by mohlo dojít na představení hodinek s Wear OS od Googlu, tak některé zdroje na to poukazují. Konkrétně má dojít k představení 5. listopadu v Číně, tedy příští úterý.

Původní článek 24. 9.

Trh s chytrými hodinkami je poměrně odlišný od toho se smartphony. Zatímco mezi mobilními telefony dominuje Android, tak u chytrých zařízení na zápěstí je souboj rozložen mezi několik firem. Googlu se zde moc nedaří a některé velké společnosti dokonce již nenabízí hodinky s Wear OS. Možná se ale dočkáme nováčka, aspoň z pohledu hodinek se systémem od Googlu.

Xiaomi Mi Wear?

Čas od času se podaří zachytit ve zdrojových kódech aplikací zmínku o chystaných hardwarových produktech. Ani takový Apple se nevyhnul podobným odhalením. Nyní ale aplikace Wear OS ve verzi 2.8 poskytla náznak toho, že společnost Xiaomi zřejmě připravuje hodinky se systémem Wear OS od Googlu.

Konkrétně se v kódu zmiňuje název Mi Wear jakožto pojmenování pro aplikaci, která bude obsluhovat hodinky od Xiaomi. Není neobvyklé totiž, když Wear OS doporučuje něco takového k chytrým hodinkám. Zpravidla je dostupné širší nastavení, fitness funkce a podobně.

Hodinky Amazfit

Jedná se teprve o první náznak, že by se Xiaomi vrhlo na tento segment trhu se systémem od Googlu. Nováčkem ale rozhodně není. Ostatně fitness náramek Mi Band je velmi populární, stejně jako jiné produkty na zápěstí od dceřiných společností.

Vzhledem k tomu, že se o možné existenci dozvídáme prvně skrze zdrojový kód aplikace a zatím jsme nezaznamenali ani nějaké úniky samotného zařízení, tak můžeme odhadovat, že představení nebude jen tak brzy. Možná se dočkáme až v příštím roce, pokud vůbec.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com, xda-developers.com, gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Něco mimo téma, SA šlo už dávno do kopru, tak jsem zkusil na vašem webu vypnout adblock, že bych alespoň trochu podpořil vaší práci. Ale co jsem viděl, tak jsem adblock v klidu znovu zapnul.
https://ctrlv.cz/PC1H Reklama přes půl stránky ? Jako vážně ?
Plus k tomu dalších 5 reklam přes čtvrt obrazovky. Tak to ne, díky

Přemysl Vaculík

VIP 30. 10. 2019, 9:50

Dobrý den, děkuji za zpětnou vazbu. V tomto ohledu Google sám rozhoduje, kolik reklam se komu zobrazí. Na druhou stranu nabízíme předplatné, kde za pouhých 25 Kč měsíčně neuvidíte ani jednu bannerovou reklamou, ani v mobilní aplikaci. Kromě toho, dostane přístup k článkům, které teprve vyjdou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat