Nový 10,2palcový iPad nabízí stejnou baterii a větší RAM

Nový 10,2palcový iPad nabízí stejnou baterii a větší RAM
2019-09-29T13:30:25+02:00
• 29. 9. 2019

Kuchtíky ze zahraničního serveru iFixit jistě znáte. Jejich úkolem je rozebírání žhavých novinek – Apple Watch Series 5, iPhone 11 Pro či iPhone 11. Výsledkem je konečné hodnocení, které popisuje, jak snadno či obtížně lze daný produkt rozmontovat.

iPadOS 13 je oficiálně k dispozici ke stažení

iFixit také kontroluje veškeré komponenty, které zařízení obsahuje – výrobci nám totiž rádi uvádí jiné specifikace, než které jsou doopravdy použité. Tým ze zahraničního serveru velmi rád „kuchá“ zařízení s logem nakousnutého jablíčka, a tak do své tradiční disciplíny zařadil i zbrusu nový 10,2palcový iPad. 

iPad nabízí jen drobné hardwarové změny

Podle tohoto zahraničního serveru, Apple do svého nového tabletu implementoval totožnou baterii, která byla přítomna v iPadu šesté generace. Akumulátor tak nabízí kapacitu 8 227 mAh. Naopak změna se udála v oblasti RAM. U loňského modelu byla přítomna 2GB paměť. Ovšem v tomto případě se o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty stará operační paměť s kapacitou 3 GB. 

10,2palcový iPad, jenž byl představen před několika týdny, je velice podobný 6,7palcovému iPadu šesté generace. Kromě designu nabízí také totožný procesor A10 Fusion a podporu Apple Pencil první generace. Na druhou stranu letošní model přichází s větší úhlopříčkou displeje a konektorem, který umožňuje připojit chytrou klávesnici od Applu. 

Letošní 10,2palcový model je tak spíše aktualizací šesté generace. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se zde nenachází příliš mnoho změn. Je třeba však Apple alespoň trochu ocenit za implementaci vyšší RAM a chytrého konektoru. Opravitelnost iPadu je však velice složitá, a to díky silným lepidlům a pájenému Lightning konektoru. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat