Jak vybrat mobil pro školáka sponzorovaný článek

Jak vybrat mobil pro školáka [sponzorovaný článek]
2019-09-05T16:32:02+02:00
• 5. 9. 2019

education, elementary school, drinks, children and people concept - group of school kids with smartphone and soda can taking selfie in corridor

Vlastnit mobilní telefon už od útlého věku, není dnes ničím neobvyklým. Mobilů obecně je na trhu celá řada, většina z nich je nabitá nejrůznějšími funkcemi a smartphone tak spíš než pro potřebu spojení a komunikace slouží jako chytrá elektronická hračka plná aplikací a her. Pokud však nechcete, aby se volný čas vašeho dítěte ubíral tímto směrem, ale aby mělo mobilní telefon primárně na zavolání či napsání SMS, vyberte takový školní mobil, na kterém je buď možné například herní aplikace zakázat, nebo který je vůbec nepodporuje. Ve druhém případě však dejte také pozor na to, aby se díky nemodernímu zařízení z vašeho dítěte nestal třídní outsider, ačkoli kontrolu a omezení samozřejmě myslíte

Mobil pro školáka je v dnešní době potřebnou a užitečnou věcí, zvlášť pokud nemáte školu v místě bydliště a dítě musí k cestě do školy a zpátky domů využívat hromadnou dopravu. V první řadě je potřeba si uvědomit, že mobil nemusí sloužit jen v dobrém, jako spojení mezi vámi a vaším dítětem. Mobilní telefon totiž často odvádí pozornost ve škole při výuce, ale také na ulici, kdy nejen dítě přestává vnímat realitu rušné ulice a může se stát, že bez rozhlédnutí vejde do vozovky nebo se srazí třeba s cyklistou.

Mobil pro školáka je tedy vhodné pořídit spíše až v době, kdy je schopen tato rizika pochopit a vstřebat. Děti nejčastěji dostanou svůj první mobilní telefon mezi osmi a deseti lety, kdy už bez problému samy telefon obslouží a také již relativně chápou možné nebezpečí.

Podle čeho vybrat školní mobil?

Zde záleží na více faktorech, především na věku dítěte, jeho mentální vyspělosti nebo vašich finančních možnostech. Pro menší děti rozhodně postačí pořídit obyčejný telefon s jednoduchým ovládáním, třeba i tlačítkový, který pořídíte za pár set korun. Počítejte však s tím, že nároky na mobilní telefon časem porostou a je tak možné, že se tímto řešením pořízení chytrého telefonu pouze o něco odsune.

Větším dětem byste však příliš radosti s telefonem bez dotykového displeje, přístupu k internetu, na YouTube nebo nejrůznějším aplikacím neudělali. Je to pochopitelné, i děti chtějí jít s dobou. Přesto se snažte, pro jejich bezpečí, mít stále kontrolu nad časem stráveným s mobilem v ruce a také o nastavení nějakých pravidel, ať už jde o používání sociálních sítí nebo vyhledávání nevhodného obsahu na internetu.

Také doporučujeme zablokovat volání na prémiová telefonní čísla nebo posílání SMS zpráv na ně. Vyhnete se tak neustálému dobíjení kreditu, případně nepříjemnému překvapení v podobě faktury za paušál.

A na co dalšího se při výběru zaměřit?

Mobil pro školáky by neměl být příliš velký – tak by mohl snadno z malé dětské ruky vyklouznout a rozbít se. S tím souvisí také odolnost školního mobilu. Pokud vyberete dotykový smartphone, rozhodně k němu pořiďte i vhodný obal.

Pokud si nejste jistí, jestli je vaše dítě na mobilní telefon připraveno, případně nechcete, aby, z nejrůznějších důvodů, telefon používalo, porozhlédněte se po chytrých hodinkách. Ty vypadají na první pohled vcelku nenápadně, prostě barevné hodinky s dětským motivem a velkým ciferníkem. Jedná se však o hodinky, do kterých vložíte SIM kartu a které tak poslouží i jako mobilní telefon.

Funkce se liší dle výrobce a konkrétního modelu, zobrazení času je samozřejmě standardem, stejně jako přijmutí hovoru, přečtení SMS zprávy nebo funkce buzení. Co však starostliví rodiče ocení na chytrých dětských hodinkách nejvíc, je možnost sledování polohy dítěte pomocí GPS v reálném čase přes aplikaci nainstalovanou ve vašem mobilu, stejně jako zobrazení historie pohybu.

Dále SOS tlačítko, po jehož stisknutí se automaticky vytočí vámi nastavené telefonní číslo nebo možnost nastavit bezpečnou zónu, kdy budete upozorněni v případě jejího opuštění. Upozornění můžete dostat také v případě sundání hodinek z ruky, které rozpozná zabudovány senzor v hodinkách. V případě, že se vám dítě neozývá, můžete zapnout odposlech, aniž by o tom dítě vědělo.

Prohlédněte si nabídku ověřených e-shopů, určitě vhodný mobil nebo hodinky pro vašeho školáka najdete.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat