Dotekomanie.cz

iPhone SE 2 s největší pravděpodobností již začátkem příštího roku

Společnost Apple má údajně v plánu na jaře příštího roku představit novou generaci velice populárního modelu iPhone SE. S touto informací přišel zahraniční zdroj přímo z Asie. 

Nikkei hlásí, že nový model bude vůbec prvním nízkonákladovým smartphonem s logem nakousnutého jablka od uvedení populárního iPhone SE, který se na trh dostal v roce 2016. Ten byl v prodeji už od 399 dolarů (tj. zhruba 8 778 Kč bez DPH). A právě druhá generace by měla vycházet ze stejného konceptu. 

iPhone 11 představen, nástupce iPhonu XR

iPhone SE 2 by mohl nahradit iPhone 7

Velikost nového modelu bude s největší pravděpodobností podobná iPhonu 8, který byl představen v roce 2017 s displejem o velikosti 4,7 palců. Model by měl disponovat podobnými hardwarovými specifikacemi, jako letošní vlajkové modely od Applu. Naopak nabídne levnější displej z tekutých krystalů (LCD technologie), čímž společnost dokáže cenu „přiškrtit“. 

Nutno podotknout, že se první informace o tomto údajně připravovaném modelu na internetu objevily již v dubnu letošního roku. Podle nejnovějších informací však na trh dorazí začátkem roku 2020. Kromě levnějšího displeje se s největší pravděpodobností dočkáme také nového PCD designu pro procesor A13, zadního fotoaparátu s jedním objektivem a 128GB základním úložištěm.

V současné době není jasné, zda 4,7palcový iPhone SE 2 nabídne i výřez v displeji společně s technologií Face ID. Podle zahraničních zdrojů bychom se měli dočkat výřezu, ovšem místo Face ID bude k dispozici Touch ID, čímž by Apple opět snížil náklady. 

Příchod iPhone SE 2 by dával velký smysl. Apple totiž bude ukončovat prodej a výrobu iPhone 7, tudíž bude muset opět představit nástupce. Do karet Applu hraje také fakt, že se na trhu nachází nespočet zákazníků, kteří právě malé a kompaktní telefony vyžadují. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version