Dotekomanie.cz

Za dva roky se se prý dočkáme iPhonu s FaceID i s TouchID

Po představení iPhonu s technologií FaceID pro odemykání a platby kartou se předpokládalo, že čtečka otisků prstu se do iPhonu jen tak nevrátí. Dle posledních informací od známého analytika Kuo Ming-Chi tomu tak ale nebude. TouchID se má totiž již za dva roky vrátit a existovat spolu s FaceID.

TouchID v displeji

Spoustu spekulací si slibovalo technologii TouchID integrovanou v displeji již u iPhonu X. Tehdy před dvěma lety však obecně čtečky v displeji byly ještě v plenkách a pravděpodobně i z toho důvodu Apple vsadil na technologii rozpoznání obličeje pomocí 3D TrueDepth kamery pod názvem FaceID. Technologie ale výrazně pokročila.

Pravděpodobně i z tohoto důvodu má Apple v roce 2021 představit iPhone jak s FaceID tak s TouchID v displeji. Analytik uvádí, že spoustu problémů dnešních čteček v displeji, jako třeba malá snímací plocha, bude během následujících 18 měsíců vyřešena. Díky tomu má prý Apple za dva roky vrátit čtečku otisků, která má spoléhat na ultrasonickou technologii. Čtečka v displeji by pak údajně mohla najít uplatnění i u Apple Watch, kam není snadné umístit moduly FaceID.

Integraci TouchID do displeje usnadní i opuštění od technologie 3D Touch, kterou už letošní iPhony nemají mít. Každopádně je otázka, zda dává smysl nabízet obě technologie FaceID a TouchID zároveň. Na druhou stranu na platformě Android to není zas tak neobvyklá situace. Například Mate 20 Pro (recenze) nabízí také pokročilé 3D snímání obličeje a čtečku v displeji.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version