Dotekomanie.cz

Realme 5 a 5 Pro oficiálně, novinky s makro foťáky

Značka Realme spadá pod výrobce Oppo a zpočátku to vypadalo, že se jedná o mobily určené jen pro indický trh, ale postupem času je čím dál více náznaků, že právě Realme zamíří na globální trh, zejména do Evropy. Výrobce zřejmě chystá novou strategii, ale nepřestává produkovat nové mobily. Dnes jsme se například dočkali Realme 5 a Realme 5 Pro.

Realme 5 a Realme 5 Pro

Jak již bylo nastíněno, mobily Realme 5 a Realme 5 Pro spadají spíše do střední třídy, ale jsou mezi nimi větší rozdíly. Realme 5 Pro nabízí Full HD+ displej, přičemž se o energii stará baterie s kapacitou 4000 mAh. Na zadní straně najdeme rovnou čtyři foťáky. Hlavní nabízí 48 MPx, ale i zde dochází k softwarové úpravě, kdy jsou produkovány 12MPx snímky. Díky spojení 4 pixelů do jednoho lze docílit lepší kvality výsledného snímku.

Sekundární snímač nabízí možnost pořizování ultraširokých snímků. Další senzor je zde jen pro určení hloubky ostrosti a čtvrtý je zde pro pořizování makro snímků. Podobnou sestavu najdeme u verze Realme 5, ale zde došlo na použití hlavního 12MPx snímače. Kromě toho došlo na snížení rozlišení displeje, použití o něco slabšího procesoru a také zde bohužel najdeme microUSB. Na druhou stranu byla do těla vložena baterie o kapacitě 5000 mAh.

Realme 5 Pro

Oba smartphony jdou stejnou designovou cestou, tedy na přední straně se nachází malý výřez pro přední foťák. Čtečka otisků prstů je umístěna na zadní straně.

Specifikace Realme 5 Pro

Specifikace Realme 5

Základní cena nižšího modelu byla je v přepočtu přibližně 3 300 Kč. Realme 5 Pro v základní sestavě pak přijde na 4 500 Kč. Nezapočítávali jsme daň a další poplatky, takže případná evropská cena bude vyšší. I tak se se jedná o celkem zajímavé novinky střední třídy.

Zdroje: fonearena.com, fonearena.com

Exit mobile version