Apple prý chystá speciální přívěšek, díky kterému najdete své klíče aktualizováno

Apple prý chystá speciální přívěšek, díky kterému najdete své klíče [aktualizováno]
2019-09-08T21:30:23+02:00
• 8. 9. 2019
3

Aktualizováno 8.9.2019

Podle nejnovějších informací, které přinesl populární analytik Ming-Chi Kuo, se zdá, že nové přívěšky s logem nakousnutého jablka budou disponovat ultraširokopásmovou technologií nebo UWB. Jedná se o technologie, které dokáží zajistit opravdu velmi přesné určení polohy zařízení, odchylka činí jen několik málo centimetrů. 

V praxi to znamená jediné – tato technologie by jednoznačně předčila současné Wi-Fi či Bluetooth, které přesnost polohy mají mnohonásobně horší. Nutno podotknout, že výše zmíněná technologie je energeticky úsporná, což je zřejmě pro tento přívěšek nesmírně důležité. Z textu níže se dozvíte, jakým způsobem bude přívěšek získávat energii. 

Aktualizováno 31.8.2019

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Apple pracuje na zbrusu novém příslušenství. V praxi by se mělo jednat o jakýsi chytrý přívěšek, prostřednictvím kterého budete moci najít například své klíče, a to přes mobilní aplikaci Find My. Samozřejmě tímto přívěškem budete moci dohledat i jiné předměty, jako je například peněženka, batoh a další. 

Nyní zahraniční server MacRumors informoval o tom, jak by takové zařízení mohlo vůbec vypadat. Údajně by zařízení mělo být kruhového tvaru s logem nakousnutého jablka uprostřed. V současné chvíli nese produkt označení B389. V nejnovější beta verzi operačního systému iOS 13 byla odhalena slovní fráze „Označte své věci každodenního použití pomocí B389 a už nikdy je neztratíte”.

Kromě toho bude tento lokalizační přívěšek vybaven snadnou výměnou baterie. Bohužel typ baterie, který se Apple hodlá implementovat, nebyl doposud blíže specifikován. Mělo by se ale jednat o takovou baterii, kterou budete moci vyměnit i v domácím prostředí. Jak bylo již zmíněno, zařízení bude možné lokalizovat prostřednictvím aplikace Find My od Applu. B389 bude kromě toho vybaven technologií Bluetooth 5.0. 

Původní článek 29.8.2019

Společnost Apple si v rámci svých nových operačních systémů iOS 13, iPadOS 13 a macOS Catalina připravil zbrusu novou funkci, prostřednictvím které budete moci své zařízení dohledat i offline.

Apple údajně pracuje na novém zařízení s Bluetooth

Tato funkce bude v praxi fungovat velice zajímavým způsobem. Zařízení, které například ztratíte, bude na pozadí vysílat a přijímat signály prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth. Tyto signály pak budou zachytávat další zařízení, která budou v okolí dostupná. Díky tomu tak budete moci ztracený iPhone či Mac najít. 

Apple však údajně chystá další novinku. Podle dostupných informací, které se objevily na zahraničních serverech, bychom se velmi brzy měli dočkat speciálního přívěšku. Ten by měl být vybaven technologií Bluetooth. A k čemu vlastně takový přívěšek bude?

Představte si poměrně klasickou situaci. Nemůžete najít své klíče od bytu a vás chytá panická představa o tom, že budete muset vyměnit zámek. Díky tomuto přívěšku ale budete moci klíče jednoduše dohledat, a to přes aplikaci Najít. 

Dokonce se objevila informace o tom, že by bylo možné přívěšek dohledat před rozšířenou realitu. Jednoduše byste vzali do ruky svůj iPhone a začali fotoaparátem skenovat své okolí. Na displeji by pak bylo zvýrazněno místo, na kterém se přívěšek nachází. 

Další zajímavostí by měla být provázanost přívěšku s iPhonem. Telefon by vás totiž v případě oddálení se od přívěšku měl informovat push notifikací. Díky tomu budete mít šanci se pro klíče či peněženku vrátit. Přívěšek by měl být údajně představen spolu s novými iPhony, tedy 10. září letošního roku.

Zdroje: macrumors.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Za posledních 20 let jsem hledal klíče asi jednou. To je problém mít doma jedno místo, kde je budu vždy dávat? Tohle příslušenství mi přijde už fakt nesmysl. Děsím se, co z nás udělají všechny ty udělátka tak za 20 let. Budeme úplní tupci. Auta budou jezdit sama, jídlo se bude objednávat samo, nic si nebudeme muset pamatovat, všechno za nás najde a udělá nějaká AI… Na co tu vlastně budeme?

Antonín Pazderka

31. 8. 2019, 22:49

Cena – 100 Kč.
Cena po zapracování nakousnutého jablka – 1990 Kč.
Ovce, připravte se.

Ivan Šuhajda

31. 8. 2019, 19:27

Hlavne si ten privesek dejte na klice. Pak se vam bude hodit naramek ktery najde privesek ale pak uz asi nenajdete klice :-DDD

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat