Dotekomanie.cz

AirBank zavede podporu Google Pay

google pay airbank

Naposledy jsme se dočkali Google Pay u České spořitelny a zatím to to nevypadalo, že by se v dohledné době objevil další subjekt, který by podporoval tuto metodu placení. Nyní zde ale máme dobré zprávy pro klienty AirBank, i ti se konečně dočkají této metody placení.

AirBank a Google Pay

Banka AirBank se dlouho držela strategie, že bude nabízet jen své vlastní řešení, co se týče placení mobilním telefonem. Jejich aplikace pro Android totiž nabízela tuto metodu. Na dotazy ohledně podpory Google Pay jsme se dočkali vždy odpovědi, že v tuto chvíli není nic plánováno, ale zároveň nedocházelo k úplnému vyloučení podpory Google Pay.

Nyní AirBank oficiálně oznamuje, že bude zavedena podpora placení Google Pay. Kromě toho se také dočkáme metod Garmin Pay a FitBit Pay. Bohužel jsme se nedočkali oficiálního oznámení, kdy se tak stane. Zástupce banky jen podal informaci, že pevné datum zavedení těchto metod nebylo stanoveno.

„Platby mobilem si v aplikaci My Air zapnulo 145 tisíc klientů. Podle dostupných statistik tak tento způsob placení pro Android patří k nejvyužívanějším mezi jednotlivými bankami v Česku. Svět placení jde ale rychle vpřed a některé nové možnosti by klienti s naším řešením využívat nemohli. A proto jsme začali připravovat platby Google Pay, které mají velký potenciál hlavně v oblasti online nákupů,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Je tedy otázkou, kdy se dočkáme. AirBank jen konstatuje, že by chtělo zavést podporu ještě tento rok. To ale není stanovení toho, že se tak stane, možná se dočkáme až příští rok. Na druhou stranu se jedná o dobrou zprávu, jelikož zde máme oficiální potvrzení, že Google Pay bude i u AirBank.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version