Dotekomanie.cz

Google Mapy mají novinku pro Místní průvodce

Místní průvodce

Google Mapy nejsou jen další projekt této společnosti, který by byl vyvíjen jen za zavřenými dveřmi. Dost se spoléhá také na informace z komunity, která například přispívá důležitými informacemi, ověřuje data a tak podobně. I z tohoto důvodu se nabízí program Místní průvodci, kde každý uživatel sbírá body a získává vyšší úrovně. Na oplátku se sem tam objeví nějaká odměna. Nyní jsme se dočkali jedné zajímavější novinky.

Google Mapy a Místní průvodci

Ve službě Google Mapy si můžete již delší dobu vytvářet seznamy míst. Například se nabízí předvolené jako Oblíbené, Chci navštívit a podobně. V základu jsou nastaveny jako soukromé, ale je možné změnit toto nastavení na veřejné, kdy jsou dostupné každému uživateli. Případně se zde nabízí možnost sdílení jen skrze odkaz. To znamená, že k zobrazení je zapotřebí speciální URL adresa.

Aby Google nalákal na tuto možnost, nově zavádí odměnu. Za zveřejnění jakéhokoliv seznamu dostane uživatel 10 bodů v rámci programu Místní průvodci. Dalších 5 bodů dostane za přidání popisu k danému seznamu. Můžete si tak třeba vytvořit tematické seznamy restaurací, míst k navštívení v konkrétním městě a podobně.

Seznamy v Mapách Google představují nejjednodušší způsob sdílení doporučení na vaše oblíbená místa. Teď můžete za každý vytvořený a zveřejněný seznam získat 10 bodů. Dalších 5 bodů pak získáte za užitečné informace, například pokud popíšete téma seznamu nebo když uvedete podrobnosti o jednotlivých místech. Vyzkoušejte naše tipy.

Místní průvodci Google – zvyšuje se odměna

Exit mobile version