BMW přináší roční předplatné služby CarPlay

BMW přináší roční předplatné služby CarPlay
2019-07-27T09:44:56+02:00
• 27. 7. 2019
4

Společnost BMW právě potvrdila, že přejde na model v podobě předplatného, a to u služby Apple CarPlay. Řidiči modelů od roku 2019 a novější získají bezplatný roční přístup. Po uplynutí této doby však budou muset platit měsíční poplatek.

BMW nabízí službu CarPlay za roční a celoživotní poplatek

Jeden z největších výrobců automobilů se rozhodl přejít na dnes již osvědčený model v podobě předplatného. To se bude týkat služby CarPlay, kterou nabízí společnost s logem nakousnutého jablka. Jak bylo uvedeno již v úvodu, majitelé automobilů od roku 2019 a novější budou mít ze začátku k dispozici roční bezplatný přístup. Jakmile tato doba uplyne, budou vyzváni k placení určité roční částky. 

CarPlay je v poslední době poměrně oblíbená platforma, neboť uživatelům umožňuje velmi jednoduše synchronizovat jejich mobilní telefon s informačním systémem automobilu. V tomto případě bude roční tarif stát 80 dolarů, tedy zhruba 1 760 Kč bez DPH. Dokonce si můžete zakoupit celoživotní předplatné (po dobu 20 let) za 300 dolarů, tj. zhruba 6 600 Kč bez DPH. Jestliže tedy plánujete používat automobil na několik let, vyjde levněji roční předplatné. 

Výrobce BMW upozornil na své plány s dostatečným předstihem, a to před 18 měsíci. Bohužel pro automobilku není po této službě velký zájem, neboť ostatní výrobci jej nabízejí zcela zdarma. BMW se však hájí tím, že tento cenový model mu umožňuje přidržet cenu vozidla na nízké rovni. Buďme ale k sobě upřímní, pokud si koupíte vozidlo této německé značky, 80 dolarů vám rozhodně nezpůsobí bankrot.  

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Suusi Taival

4. 3. 2020, 6:52

Moment, ale CarPlay byla pokud vím ve všech infotainmentech jako bezplatný doplněk (resp. nikde nepíšou o tom, že by měl být placený v základu – viz např. https://www.2din.cz/aktulity/apple-carplay/ )

Vasek Zlotorovic

27. 7. 2019, 17:51

Vzhledem k tomu, ze v pripade BMW tyhle „on board“ sluzby stoji za backoru obecne tak nechapu co bych mel platit. Mozna abych byl jeste vic „vytocenej“ ????????
Hlavne mne bavi jak doslova jakakoliv cinska Bluetooth vec za dolar funguje asi 4x lepe nez BT konektivita v jejich podani… Ale je mi to jedno, stejne ten displej pouzivam jen jako „operadlo“ pro telefon.

Jaroslav Janda

27. 7. 2019, 14:33

Nerozumím za co by se mělo platit a co za poplatek získám?

Jiří Mrázek

28. 7. 2019, 12:23

Co je na tom k nepochopení? Apple Car Play je automobilkou zablokované a za příplatek ho přes diagnostiku aktivují. Nic víc nic míň.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat