Dotekomanie.cz

Obchod Play začíná vybízet k odinstalování některých aplikací

Obchod Play

Zdroj: AndroidPolice.com

Obchod Play už nebude jen centrem pro aplikace, hry a další multimediální obsah. Díky projektu Google Mainline nabídne možnost bezpečnostních aktualizací, kdy se nebude muset čekat na výrobce, než vypustí aktualizaci do svých mobilů. Bohužel je novinka více omezená, ale určitý pokrok to je. Kromě toho ale nyní dostává poměrně zajímavou funkci, která může uvolnit cenný prostor ve vašem zařízení.

Obchod Play a návrhy

Možná jste se již podívali, kolik máte celkem aplikací ve svém smartphonu. Pokud chcete uvolnit místo, mnohdy je celkem těžké a frustrující se zbavit některých aplikací. Pokud jste se zatím nezajímali, co vlastně z mobilu odstranit, zejména nepoužívané aplikace, tak Obchod Play vám s tím pomůže.

Někteří uživatelé zaznamenali, že aplikace Obchod Play posílá upozornění o nepoužívaných aplikacích. Nejde ale jen o notifikaci. Po kliknutí na ni se dostane až do části aplikace, kde můžete jednoduše vybrat, co vše se má odstranit. Samozřejmě to, že něco nepoužíváte, neznamená, že danou aplikaci nepotřebujete.

Nejedná se o zcela novou funkci. Něco podobného se objevovalo před třemi lety, ale nyní to vypadá, že se v Googlu zaměřili na tuto funkci a trochu ji předělali, a to i po vizuální stránce. Bohužel ani na jednom redakčním zařízení se nic podobného neobjevilo. Pokud máte jinou zkušenost, dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version