Podpořte projekt Pilot Era, který razantně změní svět VR! sponzorovaný článek

Podpořte projekt Pilot Era, který razantně změní svět VR! [sponzorovaný článek]
2019-04-26T06:25:55+02:00
• 25. 4. 2019

Pi-sofftech zahajuje Pilot Era, tedy zařízení s rozlišením 8K, 360stupňovým fotoaparátem za cenu 1999 amerických dolarů. K dispozici pak bude 7. května letošního roku. Jedná se o vůbec první skutečnou 360stupňovou kameru. 

Tento fotoaparát představuje řadu světových průlomů, jenž slibují, že změní celý VR svět. Jedná se tedy o 360stupňové zařízení, nikoliv o 360stupňový fotoaparát. Pojďme si tedy celý kousek podrobněji představit. 

Pilot Era řeší veškeré současné problémy s VR

Velkou výhodou tohoto kousku je, že ke své činnosti nepotřebuje být připojen k počítači. CEO a spoluzakladatel společnosti Pi-sofftech prohlásil, že postavili jediný živý streamovací 360stupňový a streetview fotoaparát na světě, který nepotřebuje žádné speciální školení a ani další vybavení. 

VR průmysl v uplynulých letech učinil mnoho slibů, ovšem fotoaparáty jednoznačně zaostávají ve funkčnosti a jednoduchosti použití. Výsledkem pak je, že VR zařízení nenaplňují skutečné očekávání. A právě kamera Pilot Era tento problém řeší.

Doposud se na trhu neobjevilo jediné zařízení, které by podporovalo 360stupňové živé vysílání bez hlubokých technických znalostí uživatele. Žádné produkty také nenabízely přímé napojení na Google Streetview. Veškeré tyto možnosti Pilot Era nabízí, k tomu ještě disponuje podporou 8K rozlišení. 

Pilot Era je vlastně jako takový smartphone – nabízí čtyři fotoaparáty, dotykový displej a operační systém Android. Pilot OS navíc podporuje bezdrátové aktualizace, kompletní ovládání kamery v reálném časy (konfiguraci, monitorování, živý přenos a podobně). Přítomnost nejnovějšího konektoru USB-C je pak samozřejmostí. Zajímavostí také je, že společnost na tomto produktu pracovala zhruba 7 let. 

Produkt je navíc navržen tak, aby vytvořil co nejlepší 8K obraz. Čtyři čočky s rybím okem a senzory Sony, které jsou vybaveny vysoce výkonným AI procesorem pro zpracování grafiky, mohou zachytit skutečně velké detaily. Pilot Era váží pouze 690 gramů. Je vybaven 512GB vysokorychlostním úložištěm a 7 200mAh baterií. Novinka bude uvedena 7. května na Indiegogo se speciální cenou 1999 dolarů. Více se dozvíte ZDE.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat