Pět měsíců čekání je u konce, Excel umí vkládat data z fotografie

Pět měsíců čekání je u konce, Excel umí vkládat data z fotografie
2019-03-06T08:45:01+02:00
• 6. 3. 2019

Když vidíte datovou (excelovou) tabulku v knize nebo v některých důležitých tištěných papírech a chcete si ji přidat do vlastních dokumentů, nemáte jinou možnost, než vše ručně přepsat do listů aplikace Excel. To je samozřejmě poměrně nepraktické a strávíte nad tímto úkolem spoustu času. A právě na tento problém se nedávno zaměřila společnost Microsoft.

Redmondská společnost Microsoft, která mimo jiné vlastní kancelářský balíček Office, přináší do své mobilní aplikace Excel skvělou funkci, díky které na ruční přepisování tabulek zapomenete.Ve skutečnosti aplikace Excel přináší čtyři nové funkce, které jsou řízeny umělou inteligencí: nápady, nové typy dat, vkládání dat z fotografie a dynamické pole. Všechny tyto části jsou určeny k tomu, aby aplikace uživatelům poskytla co nejspolehlivější výsledky pro zjednodušení práce.

Excel a vkládání dat z fotografie

Chvíli trvalo, než jsme se funkce dočkali – celých pět měsíců. Nutno podotknout, že je funkce stále k dispozici prostřednictvím beta verze. Jak si můžete všimnout z přiložených snímků, funkce funguje podle plánů. 

Aplikace poměrně dobře dokáže oddělit různé sloupce dat. Funkce vkládání dat z fotografie funguje přesně tak, jak její název napovídá. Ve své podstatě tak můžete pořídit fotografii libovolného datového dokumentu – může se jednat o tisk nebo ruční kresbu. Při zachycení obrázku pak v aplikaci Excel budete moci převést tyto informace do digitální tabulky.

Dle prvních reakcí funguje vše naprosto fantasticky a bezchybně. Chcete-li si novou funkci vyzkoušet na vlastní kůži, musíte mít zaregistrované předplatné služby Office 365 a být v Beta Programu. 

logo-app Microsoft Excel pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat