Dotekomanie.cz

Google představuje program EMM, v kterém najdeme i Microsoft

EMM

Minulý rok Google představil nový program Google Android Enterprise, v rámci kterého najdeme mobilní zařízení splňující určité podmínky a specifikace. Taková zařízení jsou certifikována Googlem pro použití v byznys sféře. Díky tomu mají nejrůznější společnosti jistotu, že nákupem takových zařízení získají potřebné možnosti v nasazení u svých zaměstnanců. Chvíli na to byl program rozšířen o odolná zařízení a nyní čítá na 70 smartphonů a tabletů. Nyní zde máme další pokračování v podobě programu EMM.

Enterprise Mobility Management

Nový program Enterprise Mobility Management se zaměřuje opět na společnosti. Respektive firmám, které chtěj napomoci v širším nasazení mobilních telefonů z programu Google Android Enterprise. Právě ty si mohou najmout společnost s certifikací EMM, která napomůže s nasazením zařízení Google Android Enterprise.

EMM program by měl zlepšit a hlavně zjednodušit správu takových zařízení a jejich používání. Firmy, které tedy nechtějí vytvořit vlastní specifické IT oddělení nebo divizi pro nasazení Google Android Enterprise zařízení, si mohou zjednodušit celý proces a možná i snížit vstupní náklady výběrem společnosti s certifikací Enterprise Mobility Management.

V rámci programu EMM najdeme mnoho firem jako třeba Blackberry, Google Cloud, I3 Systems, IBM, MobileIron, Softbank, SOTI, VMware a dokonce i Microsoft. Jak je vidět, právě poslední zmíněná společnost se již nebojí ani takové spolupráce. Google také dodal, že program EMM bude následně rozšířen o další společnosti, které projdou programem a certifikací.

Je vidět, že Google začíná více cílit na byznys sféru, kde dříve dominovala společnost RIM, dnešní BlackBerry. Hlavním konkurentem pro Google je například Samsung nebo i Apple. V případě Googlu se nabízí větší množství zařízení v různých cenových hladinách, což může být značná výhoda.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version