Community Actions od Facebooku se zaměří na politické události

Community Actions od Facebooku se zaměří na politické události
2019-01-24T07:38:23+02:00
• 24. 1. 2019

Sociální síť Facebook vám již brzy umožní zapojit se do různých politických událostí. Pro tuto činnost připravuje speciální kategorii pod názvem Community Actions, ve které naleznete různé petice a další politické aktivity. 

Community Actions nabídnou přístup k peticím

Community Actions je pro Facebook skutečnou výzvou, neboť se v minulosti musel potýkat s nepříjemnými zprávami o tom, že úmyslně šířil „fake news“. Díky těmto „fake news“ pak dokázal Facebook razantně ovlivnit výsledky v politice. 

Samozřejmě je otázkou, zda tyto zprávy sociální síť šířila úmyslně, či nikoliv. Tak či onak má nyní velkou možnost vše napravit. V současné chvíli je ale novinka v podobě Community Actions ve fázi testování. 

Další velkou otázkou je, zda bude vůbec funkce mezi širokou veřejností vůbec přijata, a to právě kvůli spojitosti s „fake news“. Jak jsem již v úvodu článku avizoval, Facebook může alespoň tímto způsobem zjednodušit přístup k peticím – a navíc je protlačit mezi více uživatelů. 

Uživatelé, kteří budou chtít petici založit, budou moci samozřejmě dodat veškeré důležité informace – čeho se petice týká, název petice a podobně. Široká veřejnost pak bude moci petici „podepsat“ tlačítkem Podpora. Mluvčí společnosti Facebook prohlásil, že testování proběhlo bez jediného problému. Ke svému vyjádření následně dodal, že se sociální síť snaží efektivně vylepšit i bezpečnost, která v tomto případě hraje velkou roli. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat