Apple snížil ceny iPhonů na čínském trhu

Apple snížil ceny iPhonů na čínském trhu
2019-01-10T13:39:52+02:00
• 10. 1. 2019
1

Zhruba před týdnem jsme vás informovali o tom, že společnost Apple zažívá velmi špatné časy. Samotný Tim Cook přiznal, že očekává ztrátu příjmů ve výši 9 mld. amerických dolarů, a to kvůli opravdu slabému zájmu o aktuální modely – iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. 

Americká společnost s logem nakousnutého jablka očekává letos tržby ve výši zhruba 84 mld. amerických dolarů, přičemž hrubá marže by měla činit 38 %. Za celé tržby ale může hned několik problémů.

Na vině je nejen levná výměna baterií, ale také Čína. Právě v této části světa se musí Apple potýkat s několika problémy. Apple se tedy rozhodl k poměrně radikálnímu řešení. 

Apple snižuje ceny iPhonů

Čínské obchodní řetězce se dle všeho domluvily s jablečnou společností na snížení cen hned několika generací iPhonů. Nejvýraznější slevy se dočká levnější varianta v podobě iPhonu XR, jehož cena by měla být snížena o 1 500 Kč. 

Modely typu iPhone 8, iPhone XS a iPhone XS Max budou nyní prodávány o 1 300 Kč levněji. K poklesům cen již u většiny obchodníků došlo. Nalijme si sklenku čistého vína a přiznejme si, že snižování cen po vzoru Applu je skutečně nevídané.  

Vybízí se tedy hned několik otázek, například – jak moc se Applu nedaří? To se samozřejmě jen tak nedozvíme, neboť se americká společnost rozhodla nezveřejňovat přesná prodejní čísla. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 10. 1. 2019, 20:33

Hehe dobře jim tak ještě by to chtělo všude dát cenu dolů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat